3 sfaturi utile pentru un start optim in fiecare zi

Advertorial
Joi, 17 Mai 2018, ora 22:19
7283 citiri
3 sfaturi utile pentru un start optim in fiecare zi
Foto: pexels.com

Drama omului post modern se invarte constant in jurul lipsei timpului... din ce in ce mai putina vreme pentru bucuria lucrurilor marunte, pentru asumarea starilor interioare sau chiar si pentru persoanele dragi.

Odata intrati in vartejul si iuresul vietii cotidiene, gandurile si actiunile noastre se indreapta tot mai mult catre ceea ce "trebuie" facut in detrimentul a ceea ce "este bine sa..." ori "ar fi indicat sa..."

Totul este important, insa ce bine iti prinde atunci cand asumi si stii ce faci diferenta asupra ce conteaza cu adevarat, care sunt prioritatile si unde simti ca trebuie sa lasi lucrurile sa se intample natural.

In definitiv, totul se rezuma la o suma de alegeri, asadar iata 3 sfaturi pe care ti le-am pregatit si care se pot dovedi extrem de practice:

Alimenteaza-te corespunzator si nu sari peste prima masa

Este cunoscut faptul ca dejunul ajuta organismul sa functioneze in paramtri optimi atat pe moment cat si pe termen lung. Alege sa nu iti privezi corpul de energie si procura-i toti nutrientii sanatosi infruptandu-te dintr-un mic dejun in Bucuresti oferit ca la carte.

Seteaza acest aspect ca o chestiune obisnuita, un ritual care sa ii ofere organismului vitaminele si mineralele de care are nevoie. Micul dejun este indicat sa se transforme in cea mai importanta sursa de vitalitate inca de la primele ore, asa incat metabolismul astfel revigorat sa poata sustine activitatile din inceputul zilei, cel putin pana la urmatoarea gustare.

Mindset-ului, adauga-i combustibil de cea mai buna calitate

Puterea gandurilor noastre ne influenteaza de la prima si pana la ultima celula a corpului. Concentrare, perseverenta, factori motivationali, ambitie, determinare toate pot fi incadrate intr-un puzzle care are nevoie sa fie construit in etape.

Incrancenarea nu ajuta si nu se poate (trans) forma in actiuni productive oricat de mult ai incerca acest lucru. Asadar, este important sa ai o abordare sanatoasa, corecta si coerenta asupra a ceea ce ai de facut in general, dar mai cu seama in prima parte a zilei.

Ia lucrurile cu calm si incearca sa privesti aspectele care te ajuta sa iti imbunatesti abilitatile si sa inveti sa accepti chiar si refuzurile si nereusitele. Un moment prost nu trebuie sa se transforme intr-o zi intoarsa pe dos sau esuata.

Organizeaza-te eficient

Evalueaza-ti din timp activitatile si fii orientat catre invatare si reusita. Nimic nu este prea mult sau prea riguros atata vreme cat organizarea implica o fluidizare a sarcinilor pe care le ai de dus la indeplinire.

Fiecare are propriul sistem in care lucreaza si functioneaza, dar cu siguranta disciplina nu a adus deservicii nimanui. Dimpotriva, ajuta in procesul de contrare si stimuleaza focusul catre rezultate palpabile, reale.

Intotdeauna ai posibilitatea sa alegi, iar asta e cea mai mare provocare atunci cand optiunile sunt multiple. Nu strica sa iti asculti intuitia, sa ai o viziune asupra intregului ansamblu la care te raportezi si in final, sa treci la adevarata actiune.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#stil viata , #stres