O tenismenă din Rusia a fost atenționată: "Dacă vreau să joc la Wimbledon, trebuie să îmi dau jos insigna"

Marti, 02 Mai 2023, ora 11:33
3211 citiri
O tenismenă din Rusia a fost atenționată: "Dacă vreau să joc la Wimbledon, trebuie să îmi dau jos insigna"
Veronika Kudermetova

Jucătoarea rusă Veronika Kudermetova, care este sponsorizată de unul dintre giganţii de petrol şi gaze din ţară, Tatneft, spune că va putea juca la Wimbledon dacă îşi va îndepărta logo-ul companiei de pe echipament, relatează BBC.

All England Club (AELTC) va permite ruşilor şi belaruşilor să concureze în acest an în calitate de jucători neutri, dacă aceştia sunt de acord să nu îşi arate public sprijinul pentru invazia din Ucraina.

Dar condiţiile interzic, de asemenea, ca jucătorii să primească finanţare din partea oricăruia dintre cele două state.

Aceasta include "sponsorizarea din partea unor companii operate sau controlate de stat" - dar numai "în legătură cu participarea lor la Grand Slam".

Condiţiile au fost elaborate de AELTC şi de Lawn Tennis Association în consultare cu guvernul britanic.

Uniunea Europeană a emis sancţiuni împotriva Tatneft în iunie anul trecut, îngheţând activele companiei în cadrul blocadei.

"Pentru moment, nu încalc nicio regulă", a declarat Kudermetova, care a purtat logo-ul Tatneft pe piept la meciul din turul al patrulea în faţa compatrioatei Daria Kasatkina, la Madrid Open.

"Pentru Wimbledon, da, ştiu că nu avem voie să purtăm insigne din ţara noastră. Sunt de acord cu asta, dar pentru moment pot purta acea insignă."

Regulile pot fi interpretabile, dar par uşor de eludat prin punerea în aşteptare a unui aranjament nepotrivit pentru cele câteva săptămâni ale sezonului pe iarbă.

Kudermetova, în vârstă de 26 de ani, a declarat că a semnat deja declaraţia personală pe care trebuie să o depună toţi ruşii şi belaruşii care doresc să participe la orice eveniment pe iarbă din Marea Britanie.

Şi a făcut acest lucru cu menţiunea că nu va purta niciun însemn Tatneft.

"Dacă vreau să joc la Wimbledon, trebuie să îmi dau jos insigna", a adăugat ea.

Nu există nimic în regulamentul WTA care să o împiedice pe numărul 13 mondial să joace la Madrid, sau oriunde altundeva în circuit, în timp ce poartă o sponsorizare de această natură din partea unei firme ruseşti.

Dar turneele individuale au dreptul de a adopta o poziţie similară cu cea a All England Club şi a LTA şi se înţelege că WTA le-ar sprijini în această eventualitate.

Kudermetova a detaliat, de asemenea, cum a avut anterior legături cu ŢSKA Moscova - clubul sportiv tradiţional al forţelor armate ruse.

"Când eram tânără, mă antrenam acolo", a spus ea.

"A fost clubul meu de tenis - când eram la Moscova mă antrenam acolo, dar pentru moment nu mă antrenez acolo. Nu am un contract cu ei, nu am un salariu de la ei - pentru moment suntem separaţi", a menţionat sportiva.

Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Dacă Rusia ar decide să invadeze spațiul NATO, România ar fi o țintă ușoară. Scenariul de coșmar se bazează pe un raport al Centrului de Analiză a Politicii Europene, publicat în urmă...
Aliatul lui Putin amenință cu apocalipsa nucleară: "O vorbă necugetată, o singură mişcare ar putea provoca un conflict armat"
Aliatul lui Putin amenință cu apocalipsa nucleară: "O vorbă necugetată, o singură mişcare ar putea provoca un conflict armat"
Dacă Rusia va continua să fie presată de Occident, am putea fi martorii unei apocalipse nucleare, a avertizat joi, 25 aprilie, într-un discurs rostit la Minsk, preşedintele Belarusului,...
#Veronika Kudermetova, #Rusia, #wimbledon , #stiri tenis