10 lucruri pe care trebuie să le verifici înainte de a pleca cu mașina la drum lung

Duminica, 29 Ianuarie 2023, ora 22:47
5067 citiri
10 lucruri pe care trebuie să le verifici înainte de a pleca cu mașina la drum lung
Șoferii trebuie să facă verificări de rutină înainte să plece la drum FOTO Unsplash

Atunci când ai un drum lung de făcut, ultimul lucru pe care ți-l dorești este să rămâi cu mașina pe marginea drumului.

Există câteva verificări banale pe care trebuie să le faci întotdeauna înainte de a parcurge o distanță mai lungă cu mașina, potrivit whatcar.com.

Ulei și apă

Mașinile moderne nu consumă litri de ulei și nu au tendința să se supraîncălzească, dar asta înseamnă că este puțin probabil să fi verificat recent nivelul uleiului și al apei. Înainte de a verifica nivelurile, asigurați-vă că mașina este parcată pe o suprafață plană și că motorul nu a pornit de cel puțin o oră, astfel încât să fie rece.

Lichid de frâne și de parbriz

Verificați nivelurile din rezervoarele de lichid de parbriz și de frână pentru a vă asigura că ating marcajele maxime. Dacă trebuie să completați în mod regulat oricare dintre aceste lichide, este posibil să existe o scurgere.

Becuri arse

Verificați dacă toate luminile funcționează corect, inclusiv farurile cu faza lungă și scurtă, luminile spate și laterale, de frână și de avarie. Este ideal și să aveți câteva becuri de rezervă, în caz că se ard pe drum.

Curăță luminile și plăcuțele de înmatriculare

Ștergeți murdăria de pe luminile și plăcuțele de înmatriculare ale mașinii. Dacă farurile sunt acoperite cu un strat de murdărie, acestea nu vor oferi cea mai bună vizibilitate, ceea ce este deosebit de important pe autostrăzile neluminate și drumurile rurale. Plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor sunt utilizate de sistemele automate de recunoaștere a vehiculelor pe drumurile cu taxă, așa că asigurați-vă că ale dvs. sunt lizibile.

Verifică ștergătoarele

Ca orice altă componentă, ștergătoarele se deteriorează în timp. Asigură-te că nu sunt uzate, fragile sau crăpate.

Fă ordine în mașină

Oamenii au tendința să strângă în mașină sau în portbagaj tot felul de lucruri inutile, astfel că este ideal să faceți ordine înainte de a pleca la drum și să scoateți obiectele de care nu aveți nevoie.

Asigurați-vă că aveți toate polițele valabile

Verificați valabilitatea asigurării și cerințele specifice ale țării în care călătoriți.

Roți și anvelope

Verificați toate cele patru roți și pereții laterali ai anvelopelor mașinii deoarece umflăturile și crăpăturile din pereții anvelopei pot duce la o perforație. De asemenea, este important să verificați dacă anvelopele au presiunea corectă. În caz contrar, mașina se va comporta diferit și veți consuma mai mult combustibil.

Echipamentul potrivit

În funcție de destinație, verificați cerințele fiecărei țări. E posibil să fie obligatoriu să aveți în mașină trusă de prim ajutor, triunghi de avertizare, jachetă reflectorizantă, etc.

Fă plinul

Este ideal să faci plinul înainte să pleci deoarece benzinăriile de pe autostrăzi percep adesea un preț mai mare pe litru și sunt mai aglomerate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#verificari masina, #masina, #drum , #stiri auto