Vicepreședintele CE, Vera Jourova, amintiri din România lui Nicolae Ceaușescu: „Vacile mi-au mâncat tortul aniversar”

Joi, 07 Iulie 2022, ora 07:55 7584 citiri
Vera Jourova, vicepreședintele Comisiei Europene pentru valori şi transparenţă. FOTO: Facebook / Vera Jourova

Vera Jourova, vicepreședintele Comisiei Europene pentru valori şi transparenţă, a dezvăluit, după vizita la București de la sfârșitul lunii iunie, că a vizitat România în anul 1971, pe vremea când avea doar 7 ani, în timpul regimului lui Nicolae Ceaușescu.

În cele două zile cât a stat la București, oficialul european a oferit un interviu în exclusivitate pentru Digi24, în care a povestit, pe lângă comentariile legate de momentul în care România ar putea scăpa de MCV, cum s-a desfășurat prima sa vizită în țara noastră, pe vremea comunismului.

Reporter: Ați vizitat România și înainte de căderea comunismului?

Vera Jourova: O dată, când aveam 7 ani.

Reporter: La mare?

Vera Jourova: Da, la mare. Sărbătoream ziua de naștere, împlineam 7 ani, undeva pe o câmpie, la cort. Nu știam că este islazul pe care animalele se mișcau în fiecare noapte.

Reporter: Ați dat peste oi?

Vera Jourova: Nu, vaci. Și mi-au mâncat tortul aniversar.

Reporter: V-am întrebat deoarece știu că am trăit în același lagăr comunist, dar legăturile dintre țările estice nu erau foarte puternice.

Vera Jourova: A existat o legătură specială între cehi și români. Faptul că armata română nu a invadat în 1968. Avem acest lucru în suflet, credeți-mă. Este o legătură importantă. Chiar am iertat vacile că mi-au mâncat tortul când mi-au explicat părinții asta.

La finalul lunii iunie, vicepreședintele Comisiei Europene pentru valori şi transparenţă, Vera Jourova, a efectuat o vizită în România, unde a discutat despre mecanismul de cooperare şi de verificare (MCV), despre statul de drept şi reformele din domeniul justiţiei, dar şi despre răspunsul comun la războiul purtat de Rusia împotriva Ucrainei, precum şi despre libertatea mass-media şi combaterea dezinformării.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News