Tubulatură de ventilație, componentă importantă din sistemul de ventilație cu recuperare de căldură

Advertorial
Luni, 23 Mai 2022, ora 18:20
6300 citiri
Tubulatură de ventilație, componentă importantă din sistemul de ventilație cu recuperare de căldură
FOTO: ventilatiecurecuperarecaldura.ro

Ați decis să investiți în tot ce înseamnă sistemele casei, pentru a vă crea un mediu mai confortabil, plăcut și sănătos în propria locuință. Ce-i drept, dacă nu putem controla ce se întâmplă în lume, avem totuși șansa de a decide ce este mai bine pentru noi, în propria casă. Sistemele de ventilație cu recuperare de căldură vă permit circulația aerului prin locuință, să îl filtrați și să aveți mereu aer proaspăt în casă.

Parte dintr-un sistem de acest gen sunt și unele componente considerate accesorii și de minimă importanță. Iată însă că inclusiv acestea sunt relevante și nu trebuie subestimate. Să alegeți un sistem de ventilație complex și de la unul dintre brandurile de renume, dar să fie montat incorect înseamnă o muncă făcută pe jumătate.

Ce se poate întâmpla? Să nu vă mai funcționeze sistemul la fel de bine dacă tubulatura ventilatie nu este ceea ce trebuie, să fie zgomotos și să se defecteze mai repede.

Ce trebuie să știți despre tubulatura sistemului de ventilație

De ce alegeți un sistem de ventilație cu recuperare de căldură? Datorită tuturor efectelor sale benefice. Dar pentru a atinge această performanță trebuie să avem în vedere montajul corect, implicit să ținem cont de calitatea accesoriilor utilizate, precum grila ventilatie.

Iată care sunt câteva din caracteristicile însemnate ale unui sistem de ventilație cu recuperare de căldură:

● Sistem automat de evacuare a aerului viciat din interior pentru ca altul, proaspăt, filtrat și încălzit să fie ulterior introdus în interior.

● Control deplin asupra ventilației casei, fără să fie necesar să simțiți curenți de aer reci, să deschideți ușile și ferestrele, să depindeți de prezența fizică în interior pentru a menține totul deschis.

● Reducerea problemelor cu umiditatea sau chiar eliminarea acestora. Este ținut sub control mirosul neplăcut și excesul de umiditate prin ventilarea constantă și uniformă.

Atât timp cât sistemul în sine este și montat corespunzător, eficiența sa va fi una ușor de observat. Spre exemplu, este important ca tubulatura de ventilație să fie una cu proprietăți antistatice și antibacteriene. În acest fel este redus riscul ca în aceasta să fie depuneri. Gândiți-vă mai întâi de toate cât volum de aer circulă prin tubulatură. Este evident că aerul furnizat ce trece pe aici poate fi contaminat dacă sunt depuneri.

Lucrați cu profesioniști

În momentul în care faceți orice tip de investiție pe termen lung vă gândiți în mod clar la avantaje și la amortizarea investiției. Este evident că trebuie să lucrați cu profesioniști în domeniu. Ce vă costă mai ieftin acum, poate fi mai costisitor ulterior.

Cei de la Altecovent vă pot oferi servicii complete, de la proiectare cu tot ce implică estimarea costurilor. Aceeași echipă poate oferi servicii de mentenanță sau reparație, chiar și post garanție.

Elementele ce fac parte din sistemul de ventilație - fie că e tubulatură, fie că sunt terminalele de introducere și evacuare a aerului, poate chiar și grilele de ventilație - trebuie să se alinieze cu același nivel de calitate ca și sistemul în sine ales. Spun specialiștii, dacă tubulatura folosită este cea de dimensiune greșită, nu e de mirare că veți ajunge în situația de a remarca că sistemul funcționează mai zgomotos ca oricând și deranjant, în mod evident.

Câteva caracteristici importante ale tubulaturii se referă la:

● Interiorul său neted. Aerul circulă prin tubulatură și prin însăși mișcarea aceasta poate crea un zgomot care contribuie la poluarea fonică a sistemului per total. Nu însă și dacă interiorul este neted și astfel aerul nu este forțat să fie circulat. De asemenea, consumul de energie va fi unul mai scăzut, pentru că volumul de aer ce circulă prin tubulatură nu va fi împins cu dificultate prin circuit.

● Flexibilitate. Mai mult avantajează pe cei care efectiv montează sistemul și tubulatura. Pe cât este de flexibilă, pe atât de ușor va fi de poziționat, tăiat, montat.

● Proprietatea să importantă, antistatică. Adică previne ca murdăria să se depună. Din nou, un avantaj pe termen lung, încât nu va fi nevoie de întreținere la intervale scurte de timp.

Întreținere pe termen lung

O minimă întreținere a tubulaturii rămâne în sarcina utilizatorului. În cazul grilei de ventilație o dată de lună, de preferat, aceasta va fi curățată aspirând. Ajungeți la nevoia de a înlocui acest accesoriu dacă murdăria depusă va fi greu de curățat.

Sistemul de ventilație cu recuperare de căldură are nevoie însă de mentenanță profesională. Iar cei de la Altecovent sunt imediat disponibili. La fel cum se întâmplă și când vine vorba de reparații diverse, dacă ceva se defectează cu sistemul sau este folosit necorespunzător.

Investind în casa voastră, investiți în sisteme de viitor și în propriul confort

Ventilația cu recuperare de căldură începe să fie din ce în ce mai cunoscută. Ne dăm seama că avem destul de mulți factori poluanți și din păcate calitatea aerului din jurul nostru este precară. Unii se mută la marginea orașului, în suburbii sau chiar în medii rurale, doar pentru a fi mai departe de nivelul mare de poluare. Nici asta nu este de ajuns.

Ventilația cu recuperare de căldură ar fi ideal de montat în faza de renovare masivă sau încă din faza de construire a casei. Tubulatura nu va fi la vedere și nu va deranja vizual în vreun fel. Dacă vorbim despre cei care au depășit această etapă și doresc montarea unui astfel de sistem fără să facă mare deranj în locuință, există și varianta sistemelor descentralizate. Acestea nu au nevoie de tubulatură, sunt unități independente în fiecare cameră.

Solicitați o ofertă de preț, personalizată și cei de la Altecovent vin cu un răspuns relevant. Veți primi detalii despre costuri și tot ce implică un astfel de proiect, atât dacă ați monta în casă un sistem de ventilație cu recuperare de căldură centralizat, cu tubulatură, cât și în cazul unuia descentralizat. Trebuie însă să înțelegeți diferențele dintre cele două și ce anume se potrivește mai bine locuinței, în funcție de dimensiuni și volumul de aer livrat zilnic.

Detalii sau pentru a solicita oferta accesați pagina oficială, ventilatiecurecuperarecaldura.ro.

Contact: info@ventilatiecurecuperarecaldura.ro

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#ventilatie, #sistem de ventilatie cu recuperare de, #tubulatura de ventilatie , #proiecte case