VIDEO Tom Hanks spera ca noul sau film de razboi va fi o lectie in fata coronavirusului

Marti, 07 Iulie 2020, ora 09:43
4165 citiri
VIDEO Tom Hanks spera ca noul sau film de razboi va fi o lectie in fata coronavirusului
Foto: Captura video

Tom Hanks are "inima franta" ca noul sau film de razboi nu va fi lansat in cinematografe din cauza pandemiei, dar are speranta ca va putea fi considerat o lectie pentru spectatori despre cum sa te comporti in fata adversitatii, chiar daca este vorba despre un virus, potrivit AFP.

"Greyhound" a fost scris de Tom Hanks, care interpreteaza rolul unui capitan ce escorteaza un convoi de nave aliate care traverseaza Atlanticul de Nord urmarit de submarine germane din Al Doilea Razboi Mondial.

Filmul urmareste novicii din echipaj in acest periplu terifiant, confruntati cu dubla responsabilitate de a veghea convoiul si pe propriii colegi.

"Acesti oameni de pe nava... tot ceea ce pot face este ce se asteapta de la ei si spera ca providenta si norocul sa le permita sa treaca", a rezumat actorul intr-o conferinta de presa virtuala.

"Covid-19, nimeni nu stie cat va dura asta, nimeni nu stie cine va muri... nu trebuie sa cauti prea departe pentru a vedea corelari si asemanari cu anii de razboi", estimeaza ea.

Tom Hanks este platit pentru a afla: in martie, el a devenit primul star de la Hollywood care a contractat noul coronavirus, pe cand se afla in Australia pentru filmari la un proiect despre Elvis Presley.

Vedeta din "Salvati pe soldatul Ryan" si producatorul "Band of Brothers" este indignat de faptul ca in prezent nu sunt respectate gesturi simple pentru a te proteja de virus: a pastra distanta si a purta masca. Sunt lucruri simple in comparatie cu ce erau nevoiti sa suporte marinarii din epoca: torpile germane si ocean inghetat.

"Daca cineva nu e capabil sa puna in practica aceste lucruri de baza, ar trebui sa-i fie rusine", a spus Tom Hanks. "Faceti-va treaba. Este foarte, foarte simplu", a insistat actorul in varsta de 63 de ani.

Pasionat de istorie, Tom Hanks s-a inspirat pentru scenariu din romanul lui C.S. Forester, "The Good Shepherd" (1955). I-a luat sapte ani de munca de cand a descoperit un exemplar.

Coperta originala era cu un barbat grizonant, cu uniforma, batut de vant, comandantul Ernie Krause, pe care il interpreteaza in "Greyhound". Vazand acest personaj, "m-am gandit: acest om este epuizat, a trait infernul", isi aminteste Hanks.

Pentru filmarile la "Greyhound", regizorul Aaron Schneider a construit un decor realizat pe USS Kidd, singurul distrugator american din Al Doilea Razboi Mondial, care si-a pastrat configuratia originala. Pentru mai multa autenticitate, anumite scene de interior au fost filmate la bordul navei de razboi, care a rezistat unui atac kamikaze in 1945 si care se afla acum in Louisiana, unde are statut de muzeu.

Din nefericire, spectatorii nu vor putea profita de toate aceste detalii pe marele ecran pentru ca filmul nu va fi lansat in salile de cinema.

Din cauza pandemiei care s-a prelungit, in special in Statele Unite, producatorii au decis sa astepte. Sony a preferat sa vanda "Greyhound" in exclusivitate catre Apple.

"Cu totii avem inima franta pentru ca filmul nu va fi in sala", a asigurat Tom Hanks, precizand ca trebuie privita in fata realitatea pandemiei.

"Precum comandantul Ernie Krause in mijlocul Oceanului Atlantic, care se intreaba cum va supravietui si cum isi va face datoria, daca va supravietui, suntem in fata unei crize de Covid-19, care este de cinci ori mai mare decat am anticipat. Si nu stim cum, si daca vom putea iesi si cine ni se va alatura de cealalta parte", a spus el.

Lungmetrajul "Greyhound" va putea fi vizionat pe Apple TV Plus incepand cu 10 iulie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Iranul afirmă că armele nucleare nu au loc în doctrina sa. „Programul serveşte doar în scopuri paşnice”
Iranul afirmă că armele nucleare nu au loc în doctrina sa. „Programul serveşte doar în scopuri paşnice”
Ministerul de Externe al Iranului a declarat luni, 22 aprilie, că armele nucleare nu îşi au locul în doctrina nucleară a țării, la câteva zile după ce un comandant al Gardienilor...
#Tom Hanks, #Film, #vedete, #razboi, #coronavirus , #showbiz