VIDEO Melodia "Last Christmas" a grupului Wham!, lansata in urma cu 36 de ani, pentru prima data in fruntea topului britanic

Sambata, 02 Ianuarie 2021, ora 08:37
4261 citiri
VIDEO Melodia "Last Christmas" a grupului Wham!, lansata in urma cu 36 de ani, pentru prima data in fruntea topului britanic
Foto: YouTube/ Wham!

Melodia "Last Christmas" a grupului Wham!, lansata in urma cu 36 de ani, s-a clasat pentru prima data in fruntea topului britanic al single-urilor.

Piesa a fost accesata online de 9,2 milioane de ori in ultima saptamana, luand locul "Don't Stop Me Eating" a lui LadBaby.

Lansata in decembrie 1984, melodia lui George Michael si Andrew Ridgeley a fost devansata de "Do They Know It's Christmas?" cantata de colectivul Band Aid, din care au facut parte, intre altii, Paul Young, Boy George, Phil Collins, Sting, Bono si George Michael.

Ridgeley a declarat ca este "cumva uimit" ca inregistrarea a ajuns acum pe primul loc. El a spus ca este incantat, "chiar daca la 36 de ani dupa ce a fost lansata, ceea ce reprezinta, probabil mai mult ca orice, o marturie a farmecului ei fara varsta", citeaza BBC.

De la lansarea cantecului in 1984, el s-a regasit in top 10 de alte sase ori.

Fanii au lansat in 2017, pentru a marca un an de la moartea lui George Michael, o campanie pentru a-l aduce pe primul loc, dar cantecul a ajuns doar pe pozitia secunda, primul loc fiind ocupat de "Perfect" al lui Ed Sheeran.

Versurile "Last Christmas" au inspirat-o pe actrita Emma Thompson sa scrie filmul omonim, care a fost lansat in cinematografe Craciunul trecut.

Piesa "Last Christmas" a fost scrisa de George Michael in camera sa din copilarie, in februarie 1984, cand urmarea un meci de fotbal in casa din Hertfordshire.

A fost inregistrata in luna august, la Advision Studios din Londra, pe care Michael l-a decorat ca de Craciun pentru a crea atmosfera.

Videoclipul a fost filmat apoi in Elvetia, alaturi de vocalistele grupului, Pepsi si Shirlie, de modelul Kathy Hill, si de Martin Kemp de la Spandau Ballet, care avea o relatie cu Shirlie, ce urma sa ii devina sotie.

Dupa filmari, Michael a revenit la Londra pentru a inregistra "Do They Know It's Christmas", care s-a clasat apoi in fruntea topului.

In solidaritate cu Band Aid, grupul Wham! a donat veniturile de pe urma "Las Christmas" in sprijinul victimelor foametei din Etiopia.

Pana la cel mai recent clasament, "Last Christmas" a fost cel mai bine vandut single in Marea Britanie care nu ajunsese pe primul loc - cu 1,9 milioane de unitati, potrivit Official Chart Company. Acest titlul revine acum cantecului "Moves Like Jagger" al trupei Maroon 5, cu 1,55 milioane de unitati, care a obtinut locul al doilea in 2011.

"Last Chistmas" detine acum un alt record - single-ul caruia i-a luat cel mai mult timp sa ajunga pe primul loc.

Anterior, "(Is This The Way To) Amarillo?" al lui Tony Christie detinea recordul, cu 34 de ani de la lansare si pana la clasarea in fruntea topului, in 2005.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#wham, #George Michael, #top britanici christmas , #vedete straine