Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Vedete > vedete straine
A   A   A

Uggie, cainele care a aparut in filmul "Artistul",a primit premiul Palme Dog of Palme Dogs la Cannes

Uggie, cainele care a aparut in filmul "Artistul",a primit premiul Palme Dog of Palme Dogs la Cannes
Foto: captura video Vimeo / Palm Dog Awards
Uggie, terrierul Jack Russell devenit celebru in filmul lui Michel Hazanavicius, a primit postum Palme Dog of Palme Dogs, premiul dedicat celor mai talentate animale de pe marele ecran la Festivalul de la Cannes.

Palme Dog a ajuns anul acesta la o editie aniversara, a 20-a, motiv pentru care fondatorii au decis sa organizeze o ceremonie speciala. Si pentru ca Uggie a murit in 2015, trofeul special, in forma de zgarda, va fi remis stapanului si dresorului acestuia, Omar von Muller, si colegului patruped Dash, care i-a fost dublura in filmul premiat cu cinci Oscaruri.

Printre concurentii lui Uggie pentru acest trofeu special s-au numarat primul patruped onorat cu Palme Dog, Otis, din filmul "Petrecerea", din 2001, Dug, din animatia "Up", dar si cel mai recent premiant, Sayuri, un pitbull care a jucat alaturi de Brad Pitt in "A fost odata la .... Hollywood".
Uggie, care a aparut si in filmul "Apa pentru elefanti", a devenit primul caine din istorie care si-a lasat amprentele in cimentul de la Hollywood. Insa viata lui nu a fost una de star de la inceput.

Uggie a fost salvat si adoptat de un dresor dupa ce a fost abandonat de primii sai doi stapani, pentru ca era prea salbatic. Dupa o lunga cariera in cinematografie si televiziune, Uggie s-a pensionat dupa incheierea filmarilor pentru "Artistul", in 2011, iar, in 2015, a murit din cauza unui cancer.

Uggie, invitat la The Ellen DeGeneres Show:
Facebook ShareTweet
 Sambata, 23 Mai 2020, ora 18:40

 Articol citit de 968 ori

Citeste si: