Tudor Chirila: Nu ma simt responsabil fata de niciun fan. Nu vreau sa dau socoteala unei generatii

Duminica, 13 Martie 2016, ora 20:08
15784 citiri
Tudor Chirila: Nu ma simt responsabil fata de niciun fan. Nu vreau sa dau socoteala unei generatii
Foto: Facebook/Tudor Chirila

Artistul Tudor Chirila a atacat, recent, un subiect tabu: drogurile, alcoolul, viciile in general, si postura de model pentru fani.

A recunoscut, intr-un interviu acordat Adevarul, ca el insusi a primit adesea apelative ca "betiv", "drogat" pe Facebook si are un singur mesaj pentru cei care il catalogheaza astfel: "Nu stiu cum un drogat ar fi putut sa aiba CV-ul meu si nu vorbesc de excelenta, ci de faptul ca este foarte greu sa faci, drogat fiind, in jur de trei proiecte pe an, inca de la 22 de ani. Imaginea asta neoromantica a rockerului betiv, drogat si neinteles a disparut de prin anii '80. Adica nu se mai poarta, nici nu mai este cool sa fii drogat".

Chiar daca a dat clar de inteles ca nu sunt etichete care i se potrivesc, Tudor Chirila a tinut sa atraga atentia ca si oameni care au un viciu au ceva de spus: "mi se pare si ciudat ca oamenii nu-ti dau nicio sansa daca esti, de exemplu, betiv. Si as vrea sa dau niste nume de mari betivi de Oscar: Peter O'Toole, Richard Burton, Charles Bukowski. Si daca ai fi drogat sau betiv sau afemeiat, daca posezi un viciu, de ce ar trebui sa fii lipsit de relevanta?

Atacurile astea ma amuza pentru ca, pana la urma, ar trebui sa invatam sa avem o cultura a dialogului si sa-i apreciem pe oameni pentru ce fac si spun, nu sa-i punem la zid pentru viciile lor, existente sau nu".

Intrebat daca se simte responsabil fata de fanii sai, pentru ca, vrea - nu vrea, e un model, Chirila a fost foarte transant: "Eu nu ma simt responsabil - chiar daca va suna destul de dur - fata de niciun fan, tanar sau om care vede in mine ceva. Si eu am vazut in Freddy Mercury un idol si un model, si in alti oameni, dar esecul sau comportamentul lor, la un moment dat, incongruent cu 'normele', nu mi-ar fi daramat propria existenta".

Recunoaste insa ca postura de jurat la "Vocea Romaniei" il face mai vizibil, tinta mai multor atacuri, iar uneori exista dezavantaje: "Mi-am asumat, din momentul in care am acceptat sa fiu membru al juriului la 'Vocea Romaniei', ca voi avea parte de o supraexpunere. Stiu ca asta poate sa-ti aduca un soi de uzura si inflatie care sa te transforme cateodata intr-o sursa de anecdote, mai degraba decat in ceea ce ai vrea tu sa comunici.

De exemplu, orice as pune pe pagina mea de Facebook despre un subiect sau altul risca sa fie preluat, contorsionat, distorsionat in diverse tabloide.

(Faptul ca opiniile emise il fac o sursa de inspiratie pentru o parte din generatia tanara, n.red.) nu ma face sa ma simt mai responsabil. As dori sa pot sa beau o sticla de whisky, daca am chef, fara sa dau socoteala unei generatii ca m-am imbatat. 'Aoleu, s-a imbatat modelu'! Ce sa facem?'".

In final, Chirila a explicat cum stau lucrurile cu el in postura de "model": "Am de gand sa-mi traiesc viata fara sa dau socoteala nimanui, sa nu-mi asum niciun rol de civilizare sau educare a cuiva, ci doar sa fiu asa cum imi place".

"Sa emiti o opinie nu inseamna sa te bagi in politica"

Intrebat de ce opiniile sale sunt mai vizibile decat ale altor artisti, Chirila a dat de inteles ca marea majoritate a colegilor sai de breasla se abtin, "isi vad de viata lor": "Am avut discutii cu multi colegi din muzica si spuneau ca nu au de ce sa se amestece in politica. Insa, sa emiti o opinie nu inseamna sa te bagi in politica. Si sa stai deoparte e foarte convenabil pentru politicienii nostri: 'Daca ei tac, nu e nicio presiune asupra noastra'.

Tudor Chirila a reclamat PSD ca a incalcat legea: Mizeria asta ar trebui oprita! (Foto)

Daca mai multi artisti ar fi mai virulenti, ar comenta actiunile politicienilor, poate ca atunci am strani o miscare mai mare, mai multa efervescenta si la nivelul celor care ne urmaresc pe noi si poate asa s-ar mai trezi constiinte", a mai spus el.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Tudor Chirila droguri alcool, #Tudor Chirila model, #Tudor Chirila politica , #vedete romanesti