Tudor Chirila explica de ce nu canta in campanii electorale

Duminica, 14 Aprilie 2019, ora 21:496520 citiri
Tudor Chirila explica de ce nu canta in campanii electorale
Foto: Facebook/Tudor Chirila

Tudor Chirila, solistul trupei Vama, a explicat de ce nu canta in campanii electorale.

"Noi nu am cantat niciodata in campanii electorale. Ca sa fie foarte clar, nu cantam la nunti, botezuri, petreceri private, campanii electorale. Pentru ca exista sansa ca la o nunta nasul mare sa se imbete atat de tare si sa zica: Cant-o, ba, si pe aia!. Noi nu facem dedicatii. Si campanii electorale, pentru ca nu dorim sa ne asociem niciodata imaginea cu promisiuni desarte, cu o clasa politica despre care avem parerea pe care o avem. Prin urmare, exista o diferenta intre administrarea banului public si administratori si campania electorala, unde exista o ideologie, exista promisiuni si exemplul de 30 de ani este ca aceste promisiuni nu sunt de indeplinite", a declarat Tudor Chirila, la Pro TV.

El a reiterat ideea ca trupa Vama merge la spectacolele organizate de primarii, dar nu se implica in concertele electorale.

"Eu nu iau bani de la primar, banii ii ia o persoana juridica. Eu nu discut cu primariile, ci cu un intermediar. Insa, 95 la suta din concertele noastre nu sunt in relatii cu bani publici. Le spun asta oamenilor care stiu ca poarta grija faptului ca vom muri de foame daca nu vor mai fi concerte in zona administratiei locale. Lucru care se intampla oriunde in Europa, in Franta, in Anglia se canta pe bani publici. Sunt o gramada de festivaluri care sunt facute pe bani publici . Pe principiul acesta, poate ar trebui sa-mi dau demisia si de la Teatrul de Comedie, pentru ca si acolo sunt platit cu bani publici si se poate intreba lumea cum imi permit eu sa musc mana stapanului care ma hraneste. Cu mentalitatea asta, cum sa ne reformam?", a intrebat retoric Tudor Chirila.

Solistul trupei Vama este unul dintre protestatarii prezenti la fiecare manifestatie din Piata Victoriei din Bucuresti.

La inceputul lunii, el a criticat dur Guvernul si PSD, intr-o postare legata de cererea ambasadelor straine ca Executivul sa nu faca modificari substantile pe Legile Justitiei.

"Astazi o mana de borfasi de cea mai joasa speta vor arunca Romania in intuneric. Si vine momentul ala cand Europa vrea mai multe pentru Romania decat romanii. Grav. Extrem de grav. Imi pare enorm de rau pentru copiii nostri. Ma simt umillit si neputincios cu demnitatea calcata in picioare de niste incapabili pe care noi toti i-am tolerat acolo, mult prea ocupati sa credem ca ne salvam individual. Poate hotii astia nu au observat ca pana si turcii se trezesc:, a scris pe 3 aprilie Tudor Chirila pe Facebook.