Scadere record de popularitate pentru Harry si Meghan dupa interviul cu Oprah, in Marea Britanie

Vineri, 12 Martie 2021, ora 20:41 6931 citiri
Harry si Meghan si-au pierdut popularitatea in Marea Britanie dupa interviu FOTO Twitter

Printul Harry si sotia sa, Meghan Markle, au atins recorduri de nepopularitate in randul britanicilor dupa interviul acordat unei televiziuni americane si acuzatiile lor de rasism, potrivit unui sondaj publicat vineri, relateaza AFP.

Potrivit sondajului realizat de institutul YouGov in randul a 1.664 de adulti, britanicii sunt pentru prima data mai numerosi in a avea o opinie negativa (48%) despre printul Harry, 36 de ani, al saselea in ordinea succesiunii la tron, decat o opinie pozitiva (45%).

Totodata, 31% dintre cei chestionati au o opinie pozitiva despre Meghan Markle, in timp ce o majoritate de 58% au o opinie negativa despre fosta actrita americana in varsta de 39 de ani.

In schimb, sondajul arata ca popularitatea restului familiei regale nu a fost afectata de dezvaluirile ducelui si ducesei de Sussex.

Harry si Meghan au mentionat o presiune mediatica de nesuportat, rasismul si lipsa de sprijin din partea familiei regale in fata gandurilor sinucigase ale lui Meghan pentru a justifica retragerea lor din monarhia britanica.

Doar printul Charles, tatal lui Harry si mostenitorul coroanei britanice, a fost afectat de acest interviu, cu o crestere de 6 puncte procentuale a opiniilor negative in privinta sa (pana la 42%), scazand in acelasi timp cu 9 puncte procentuale in opiniile favorabile (la 49%).

Cu toate acestea, o analiza mai atenta a dezvaluit o mare disparitate in functie de varsta respondentilor: majoritatea britanicilor cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani au o parere pozitiva despre printul Harry (59%) si Meghan Markle (55%).

Totodata, sondajele sunt mult mai favorabile in Statele Unite, unde popularitatea lui Harry si Meghan a crescut dupa interviul cu Oprah Windfrey, rata de popularitate ajungand la 69% (+23 puncte procentuale) si respectiv 67% (+22 puncte procentuale).

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News