Romanul care cucereste podiumurile internationale la doar 16 ani Interviu

Sambata, 16 Iulie 2016, ora 08:29
29787 citiri
Romanul care cucereste podiumurile internationale la doar 16 ani Interviu
Foto: Facebook/Andrei Dobrin

Andrei Dobrin, un adolescent ce abia a implinit 16 ani, se poate considera un noroscos: se plimba prin lume si prezinta moda pentru designeri renumiti.

Adolescentul a fost contactat pe Facebook de un reprezentant al unei agentii de modeling, atras de imaginile de pe contul pustiului, care are 1,88 metri.

La inceput, baiatul a fost sceptic si a crezut ca o sa fie pacalit, dupa cum a declarat intr-un interviu acordat Ziare.com. Apoi, a fost contactat chiar de Vali Punga, cunoscut fost fotomodel si actual manager al unei agentii de model.

De acolo si pana la momentul in care Andrei a ajuns pe podiumurile internatinale a fost doar un pas.

Cum ai apucat-o pe acest drum? Ai mers singur la o agentie sau ai fost descoperit?

Am fost descoperit, ca sa zic asa. Intr-o zi de iulie, 24 mai exact, anul trecut, un scouter al agentiei m-a abordat pe Facebook. Am fost ezitant pentru ca nici nu ma incanta ideea de a face asta si, in al doilea rand, m-am si gandit ca poate e o pacaleala.

Urmatoarea zi m-a sunat managerul agentiei, Vali Punga, care m-a ajutat sa-mi fac o idee despre acest job, aceasta lume. Dupa inca vreo doua zile le-am spus si parintilor, care au luat si ei legatura cu agentia, ajungang la un acord, astfel s-a semnat contractul.

Ce ai tu aparte? Care crezi ca este acel lucru special al tau care a atras?

Nu stiu. Principalele caracteristici pentru a fi acceptat sunt inaltimea - peste 1,85 - un corp bine intretinut - fie ca e putin mai definit din punct de vedere muscular, fie ca e ca al meu - si o fata cu trasaturi care sa le placa clientilor. Apoi vin atuurile reprezentate de expresivitatea pe care o oferi si modul in care te descurci pe podium.

Pentru cine ai prezentat pentru prima data?

Prima data am prezentat la Bucuresti, pentru un designer roman, Florin Dobre.

Care au fost cele mai mari nume pentru care ai prezentat?

Cele mai cunoscute printre cei din Romania ar fi Dior, Prada, Paul Smith si Diesel, chiar daca si celelalte reprezinta nume uriase pentru lumea fashion de afara.

Foto: Facebook/Andrei Dobrin

Ai cunoscut si designeri renumiti? Ai vorbit cu vreunul?

La fiecare show, designerii stateau cu noi pentru ca la finalul fiecarei prezentari trebuia sa iasa si ei in fata celor prezenti acolo, iar inainte de prezentari ne dadeau unele indicatii si sfaturi.

Bineinteles, toti designerii de la Milano, Paris si Londra sunt renumiti, dar, din nou, pentru cei din Romania, cei mai cunoscuti ar fi Muccia Prada (Prada, bineinteles) si poate Paul Smith.

Cum a fost prima deplasare in afara tarii?

Prima deplasare in afara tarii pentru a face modeling a fost anul aceasta pentru Fashion Week. Am plecat pe 3 iunie, exact cand implinisem 16 ani, pentru ca altfel nu mi s-ar fi putut elibera permis de munca, fiind prea mic. Pentru a putea iesi din tara, am fost insotit de tatal meu la prima destinatie, Paris, iar dupa trei zile, acesta a plecat.

Pot spune ca am intrat direct in paine, deoarece am avut multe castinguri din prima zi, mult de munca si fiind neobisnuit deloc cu orasul, a fost putin greu, dar incet-incet m-am acomodat si mai departe totul a decurs ok.

Cum au privit parintii tai noul tau drum? Au fost de acord?

Bineinteles ca au fost de acord, altfel nu puteam face asta. E nevoie de acordul parintilor in orice situatie asemanatoare, fiind inca minor. Datorita acestui fapt, ca mi-au permis, ba chiar m-au impins usor de la spate pe acest drum, e evident faptul ca parerea lor este una extrem de buna, pozitiva.

Te insotesc in deplasari?

Nu, nu am nevoie, decat in acel punct al iesirii din tara (din iunie - n.red.), dar mai departe nicidecum, mai ales ca agentiile nu asigura si transportul, cazarea parintilor, deci nu ar avea niciun rost.

Ce ti se pare tie cel mai interesant la ceea ce faci? Calatoriile? Banii?

Tot ce presupune aceasta lume e interesant. De la simplul fapt ca vezi cele mai mari orase ale lumii, intalnesti multi oameni noi, faci parte din multe prezentari de succes, daca te descurci evident, ceea ce te va face si pe tine sa te simti un om de succes. Intalnesti si personalitati: de la designeri, la sportivi, actori, artisti. Iar in ultimul rand, bineinteles ca vin si banii.

Cum te descurci cu scoala? Te inteleg profesorii sau pleci cand ai liber de la scoala?

Cand am timp liber, plec pe perioade lungi, cum a fost saptamana modei (24 zile) si cum am venit acum in Seul, unde-mi voi petrece 61 de zile. Pe perioade scurte daca va fi cazul, sunt sigur ca se va rezolva cu scoala.

Iar cu profesorii, nu am intampinat probleme pana acum, voi vedea pe parcurs, deoarece acum am plecat abia spre sfarsitul anului scolar, nu putea fi vorba de vreo problema.

Stiu ca in urmatoarea perioada o sa stai in Seul. Ce o sa faci acolo?

In Seul, voi merge tot la castinguri, deoarece asa se procedeaza peste tot, bineinteles ca vor fi si direct call-uri, ceea ce inseamna ca ai un job asigurat, fara sa participi la vreun casting, insa nu va fi vorba de defilari, ci de shooting-uri si diferite prezentari, nu sunt sigur.

Vrei sa mergi tot pe drumul acesta si dupa bacalaureat sau te vei indrepta catre altceva?

Nu cred ca trebuie sa abordez altfel situatia doar pentru ca aud "bacalaureat". Daca acum pot sa fac si scoala si acest lucru, pe langa faptul ca fac si mult sport, sunt sigur ca voi putea continua sa studiez si dupa bac, in paralel cu modelingul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#fotomodel Andrei Dobrin, #fotomodel roman Andrei Dobrin, #Andrei Dobrin model 16 ani , #vedete romanesti