Proteste dupa incendiul din Colectiv: Vedetele au iesit in strada (Galerie foto)

Vineri, 06 Noiembrie 2015, ora 07:56
6092 citiri
Proteste dupa incendiul din Colectiv: Vedetele au iesit in strada (Galerie foto)
Foto: Facebook/Nicu Socol

Protestele din ultimele zile nu au scos in strada doar oameni obisnuiti, ci si persoane publice care au luat atitudine nu numai pe retelele de socializare.

Citeste aici toate stirile despre incendiul din Clubul Colectiv

"Eu consider ca orice schimbare trebuie sa porneasca cu noi si ca trebuie sa fim solidari cu ceilalti si trebuie sa actionam in grup, trebuie sa iesim toti. Altfel, nu putem sa facem schimbari daca stam fiecare confortabil acasa si comentam pe Facebook si ne dam cu pararea despre cele intamplate.

E vorba de fapte si de a incerca sa impresionam cumva oamenii de la putere. Sper sa fie de bun augur, sper sa ne fie mai bine de acum incolo", a declarat Delia Matache pentru Prima TV. Artista a iesit in strada si a protestat alaturi de alte zeci de mii de persoane.

Foto: Facebook/Delia Official

"Alaturi de semenii mei", a scris pe Facebook Andreea Banica, felicitata de admiratorii sai.

Foto: Facebook/Andreea Banica

O artista care a dus numele Romaniei peste hotare in ultimii ani, Inna, a lasat deoparte muzica pret de cateva ore si a iesit pe strada. "Suntem mici da' MULTI", a scris ea pe Instagram, pastand si o poza de la eveniment.

Foto: Instagram/Inna

Incendiu in Colectiv Miting de protest impresionant in Bucuresti si in tara: "Sa va fie frica, poporul se ridica!"

Si Mihai Morar, prezentator TV si realizator radio, s-a alaturat oamenilor care s-au strans in Piata Universitatii. "Pentru cei care sunt cu noi. Pentru copiii ce se nasc din noi. Pentru cei care s-au dus. Romania, capu' sus!", a transmis prezentatorul emisiunii "Rai da' buni" de la Antena Stars.

Foarte dur in declaratii a fost Crisi Hrubaru, care a protestat in strada dupa incendiul de la Clubul Colectiv. "Mizeriile, coruptia, trebuie sa se incheie aici! Gata! Asta trebuie sa fie momentul zero al Romaniei, ne-am saturat pana peste cap de coruptie, de tara lui 'Merge si asa', 'Hai da spaga si daca nu sari la cap nu se intampla nimic', 'Da' mai inchidem ochii'... Nu, nu! Gata! Au murit copiii aia, asta a insemnat scanteia unei noi revolutii!", a spus prezentatorul TV pentru Prima TV.

Fosta sa colega de televiziune Andreea Raicu a organizat, marti, o conferinta de presa pentru a strange bani pentru familiile indoliate si apoi s-a alaturat oamenilor de la Piata Universitatii.

"Am iesit in strada pentru ca eram foarte trista de tot ce s-a intamplat si de tot ce am vazut zilele astea si nu cred ca exista un om din Romania sau care este roman si sa nu fi simtit acelasi lucru cum am simtit si eu (...) si cumva am iesit in strada, la fel ca cei mai multi oameni, revoltata pentru faptul ca nimeni nu si-a asumat responsabilitatea celor intamplate, desi trecusera patru zile", a spus Andreea Raicu pentru Prima TV.

Ponta si Piedone au demisionat, protestele au continuat - Aproape 100.000 de romani, in strada (Galerie foto & Video)

Si in Republica Moldova artistii s-au mobilizat in ultimele zile. "Chisinau este #solidar cu Bucuresti! Astazi (miercuri - n.red.), la 19.00, din ‪#PMAN, si noi, ca si restul Romaniei, iesim in mars de protest in semn de solidaritate cu fratii nostri de peste Prut. Trebuie sa moara tineri ca sa se faca schimbari? Sau ii dam jos acum, pe TOTI? Sper din tot sufletul ca si tinerii din Moldova sa se trezeasca si sa nu-i mai lase pe parintii lor sa lupte in locul lor, tot pentru ei!!! Oare nu au facut destule deja? BASARABIE, TREZESTE-TE!!", a anuntat Catalin Josan.

Cantareatul Speak s-a alaturat zecilor de mii de oameni si a declarat ca este mandru ca este roman. "Energia schimbarii! Asta am simtit aseara pe strazile Bucurestiului! Bravo Romania! Eu inca sper ca noi, tinerii, putem schimba ceva in tara asta!", a punctat el.

Un fotbalist al echipei nationale iese la proteste in strada: Asta e patriotismul!

Fotbalistul Ciprian Marica a fost impresionat de prostetele recente, iar joi a iesit si el in strada alaturi de romani. "Romanului ii pasa! Civilizat, vocal, arata ca va fi de-acum cu adevarat implicat in viata Romaniei! Asta este patriotismul! Bravo romane!", a scris pe Facebook fotbalistul inainte de a merge la protest.

Printre persoanele publice care au mers la proteste se mai numara Tudor Chirila, actorul Vasile Calofir, cantaretul Uddi sau Liviu Teodorescu.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#vedete protest incendiu, #artisti proteste incendiu, #artisti proteste demisie , #vedete romanesti