Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Vedete > actori
A   A   A

Producatorii serialului de desene animate ''Familia Simpson'' anunta nu vor mai folosi actori albi pentru vocile personajelor de culoare

Producatorii serialului de desene animate ''Familia Simpson'' anunta nu vor mai folosi actori albi pentru vocile personajelor de culoare
Foto: Facebook/ The Simpsons
Producatorii celebrului serial de desene animate "The Simpsons" (Familia Simpson) au anuntat vineri ca nu vor mai folosi actori albi pentru a dubla vocile personajelor apartinand minoritatilor etnice, relateaza AFP.

"Mergem inainte. Familia Simpson nu va mai avea actori albi pentru a asigura vocea personajelor de alta etnie", au anuntat studiourile Fox intr-un comunicat transmis AFP.

Anuntul se refera in special la un personaj din serialul lansat in 1989, Apu Nahasapeemapetilon, un amerindian a carui voce era asigurata de actorul alb Hank Azaria. In ianuarie, actorul a anuntat ca, de comun acord cu echipa de productie, va renunta la acest personaj acuzat ca transmite stereotipuri rasiste.

Decizia se va referi si la personajul Dr Hibbert, un barbat de culoare dublat de actorul alb Harry Shearer care isi imprumuta de asemenea vocea multor altor personaje din serie (Mr. Burns seful lui Homer Simpson, vecinul sau Ned Flanders, directorul Skinner ...).
Mike Henry, un actor alb care dubleaza vocea personajului de culoare Cleveland Brown in "Family Guy", o alta serie produsa de studiourile Fox, a anuntat pe Twitter ca "a renuntat la acest rol".

Aceste anunturi survin dupa decizii similare din partea Netflix ("Big Mouth") sau Apple TV + ("Central Park"), ca urmare a valului de proteste "Black Lives Matter", care s-a extins si in zona divertismentului, dupa moartea americanului de culoare George Floyd in timp ce se afla in custodia politiei americane pe 25 mai.
Facebook ShareTweet
 Sambata, 27 Iunie 2020, ora 13:07

 Articol citit de 638 ori

Citeste si: