Pisica mostenitoare a lui Karl Lagerfeld a ramas in grija uneia dintre "asistentele" ei personale

Vineri, 01 Martie 2019, ora 22:39
13491 citiri
Pisica mostenitoare a lui Karl Lagerfeld a ramas in grija uneia dintre "asistentele" ei personale
Foto: Twitter Choupette Lagerfeld

Choupette, pisica desemnata mostenitoare a regretatului Karl Lagerfeld, a ramas in grija uneia dintre cele doua "asistente personale" de care a beneficiat si pana in prezent si care a fost alaturi de creatorul de moda german in ultimii 15 ani, potrivit publicatiei franceze Closer.

Una dintre cele mai bogate pisici din lume, Choupette este renumita si pentru tratamentul regal de care a beneficiat in timpul vietii lui Karl Lagerfeld. Choupette calatorea intr-un avion privat si avea in permanenta la dispozitie doua insotitoare - Francoise si Marjorie -, precum si o garda de corp personala. Totodata, in 2014, Karl Lagerfeld i-a dedicat pisicii sale o carte, intitulata "Choupette - the Enchanted Life of a Fashion Cat".

Potrivit editiei de vineri a publicatiei Closer, Francoise, asistenta personala a lui Lagerfeld in ultimii 15 ani, a fost desemnata sa se ocupe de pisica.

In timpul vietii creatorului, aceasta se ocupa si de pisica doua saptamani pe luna, alternativ cu colega Marjorie, iar, in schimb, femeile primeau salarii consistente. Printre altele, cele doua se ocupau de hrana felinei, dar si sa ii citeasca povesti.

Celibatar si fara copii, Karl Lagerfeld, care a murit pe 19 februarie, la varsta de 85 de ani, a lasat in urma sa o pisica devenita celebra in ultimii ani, Choupette, pe care a adoptat-o in 2011, de la manechinul Baptiste Giabiconi.

De altfel, Lagerfeld iubea atat de mult felina incat a spus despre Choupette, in 2013, ca ar lua-o de sotie daca acest lucru ar fi legal.

"Nu credeam ca ma voi indragosti atat de mult de o pisica", a declarat creatorul de moda intr-un interviu pentru CNN.

O veritabila muza pentru designerul german stabilit la Paris, Choupette a fost desemnata mostenitoare.

"Fiti siguri ca va fi suficient pentru toata lumea", declara Lagerfeld intr-un interviu pentru publicatia Numero.

"Totusi, mi se pare ca in Franta este interzis sa lasi mostenire ceva hamsterului sau porcului de Guineea", i-a spus jurnalistul care il intervieva.

"Foarte bine, pentru ca eu nu sunt francez", a declarat creatorul german, a carui avere este estimata la peste 170 de milioane de euro.

Choupette detine deja o avere de aproximativ 3 milioane de euro, potrivit unor declaratii facute de Karl Lagerfeld in 2015, anul in care a fost lansata cariera pisicii. Prietena celui supranumit "Kaiser-ul" "a lansat" o colectie de produse de machiaj, dupa care a devenit imaginea mai multor branduri, printre care Opel.

Felina alba birmaneza cu ochi albastri are 51.600 de urmaritori pe platforma Twitter si 236.000 de fani pe Instagram.

Germanul Karl Lagerfeld este considerat unul dintre cei mai importanti creatori de moda ai sfarsitului de secol al XX-lea. A colaborat cu mai multe case de moda, printre care

Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#Choupette Lagerfeld pisica avere , #show