"Pe aripile vantului" va reveni pe platforma HBO Max, "dar cu un context si incadrare". Ce se intampla cu seria "Looney Tunes"

Miercuri, 17 Iunie 2020, ora 09:05
4068 citiri
"Pe aripile vantului" va reveni pe platforma HBO Max, "dar cu un context si incadrare". Ce se intampla cu seria "Looney Tunes"
Foto: Facebook/ Gone With The Wind

Filmul "Pe aripile vantului/ Gone with the Wind", care a fost retras temporar de pe HBO Max din cauza unor descrieri considerate rasiste, va reveni pe platforma dupa o planificare "atenta", a spus un reprezentant al retelei, citat de Variety.

Sandra Dewey, presedinte de productie la HBO Max, a declarat ca platforma inca elaboreaza o strategie pentru a readuce online lungmetrajul din 1939, premiat cu opt Oscaruri, inclusiv pentru interpretarea lui Hattie McDaniel, care a fost prima actrita de culoare recompensata cu un trofeu al Academiei americane de film.

"Lucram incet si cu grija si cred ca acesta este raspunsul corect. Va fi reprezentat, dar cu un context si incadrare", a spus Dewey. "Nimeni nu vrea sa inlature aceste parti de continut - si sunt multe - care au ceea ce poate fi descris corect ca intensitate rasiala. Credem ca este necesara o incadrare in discursul de azi".

Dewey, care coordoneaza operatiuni pentru TNT, TBS si truTV, a dezvaluit ca, inainte de scadalul "Pe aripile vantului", la HBO Max au existat discutii si legat de anumite elemente din serialul animat Warner Bros, "Looney Tunes", care se regaseste pe platforma.

Productie clasica pentru copii, "Looney Tunes" contine descrieri ale stereotipurilor africane intr-un set de episoade. Luna aceasta, a fost anuntat ca personajele Elmer Fudd si Yosemite Sam, care apar frecvent inarmate, au fost dezarmate in noua versiune "Looney Tunes", care este disponibila pe serviciul de streaming de la lansarea din 27 mai.

"Au existat multe discutii referitor la reanalizarea lor pentru a vedea daca existau lucruri care au fost portretizate in vremuri diferite care erau insensibile in diferite aspecte si ce facem cu asta. Pe de o parte poti spune, din perspectiva corectitudinii istorice, ca vrei ca oamenii sa poata vedea ceea ce era la acel moment, dar, in acelasi timp, nu vrei sa pui mesajul acela in fata copiilor care nu pot contextualiza".

Dewey a mai spus ca WarnerMedia a avut "un real sentiment de responsabilitate in aceasta perioada referitor la pandemie, dar si la rasismul din tara noastra".

In urma cu o saptamana, lungmetrajul regizat de Victor Fleming a fost retras de pe serviciul de streaming HBO Max. WarnerMedia a anuntat atunci ca planuieste sa il readuca pe platforma impreuna cu o discutie despre contextul istoric si o "denuntare" a stereotipurilor rasiste care apar in film.

"Gone With The Wind este un produs al timpului lui si descrie unele dintre prejudecatile etnice si rasiale care erau, din pacate, obisnuite in societatea americana", a declarat un purtator de cuvant al HBO Max. "Aceste descrieri rasiste erau gresite atunci si sunt gresite acum, si am crezut ca sa mentinem acest titlu fara o explicatie si o denuntare ale acelor descrieri ar fi iresponsabil".

Inlaturarea filmului a venit dupa o scrisoare descrisa publicata de Los Angeles Times in care scenaristul filmului "12 Years a Slave" John Ridley, care cerea ca productia sa fie scoasa de pe platforma pentru ca perpetueaza sterotipurile rasiale si glorifica Sudul antebelic.

Cu Vivien Leigh, Clark Gable, Hattie McDaniel si Olivia de Havilland in distributie, actiunea "Gone With the Wind" are loc pe o plantatie din afara orasului Atlanta, dupa Razboiul Civil American. In centru se afla povestea de dragoste dintre Scarlett O'Hara (Leigh), fiica proprietarului plantatiei, si Rhett Butler (Gable), aristocrat din Sud.

"Gone with the Wind", adaptat dupa romanul omonim din 1936 scris de Margaret Mitchell, a inregistrat un record de public si a fost, in acea perioada, filmul cu cele mai mari incasari. Inca detine acest record, daca cifrele sunt ajustate inflatiei. Chiar daca este considerat unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile, unii comentatori au criticat de la inceput descrierea sclaviei si a persoanelor de culoare.

American Film Institute a clasat "Gone With the Wind" pe locul al patrulea intre cele mai bune filme americane din toate timpurile, dupa "Citizen Kane", "Casablanca" si "The Godfather".

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Gone With The Wind HBO, #Pe aripile vantului HBO , #hollywood