Paul McCartney a afirmat că The Rolling Stones este o "formaţie de coveruri". Răspunsul lui Mick Jagger, pe scenă

Luni, 18 Octombrie 2021, ora 00:304278 citiri
Paul McCartney a afirmat că The Rolling Stones este o "formaţie de coveruri". Răspunsul lui Mick Jagger, pe scenă
Anul trecut, Paul McCartney şi Mick Jagger şi-au adresat "înţepături" în interviuri FOTO Facebook/ Mick Jagger

Mick Jagger a profitat de un concert la Los Angeles pentru a-i răspunde lui Paul McCartney după ce acesta a numit The Rolling Stones o "formaţie de coveruri blues", reamintind de rivalitatea dintre cele două grupuri britanice.


După remarca lui Paul McCartney referitoare la formaţia lui Mick Jagger, acesta din urmă i-a răspuns joi, 14 octombrie, pe scenă, cu ocazia unui concert la Los Angeles din turneul nord-american.

Totul a început luni, când The New Yorker a publicat un interviu cu Paul McCartney.

Muzicianul în vârstă de 79 de ani a evocat cariera şi începuturile sale cu The Beatles, formaţia simbol pe care a înfiinţat-o împreună cu John Lennon, Ringo Starr şi George Harrison în anii 1960.

El a profitat de asta pentru a se compara cu The Rolling Stones, alt grup britanic care a apărut în acelaşi timp pe scena muzicală engleză: "Nu sunt sigur dacă ar trebui să spun asta, dar este o formaţie de coveruri blues, asta sunt The Stones. Cred că aria noastră era mai vastă decât al lor".

Mick Jagger i-a răspuns cu umor trei zile mai târziu, pe scenă: "Sunt atâtea celebrităţi prezente în această seară!", s-a adresat el mulţimii. "Megan Fox este aici, e adorabilă. Leonardo DiCaprio. Lady Gaga. Kirk Douglas. Paul McCartney este aici, el ne va ajuta. El ni se va alătura mai târziu pentru un cover blues!".

Dacă The Rolling Stones şi-au început cariera cu coveruri, s-au orientat rapid şi au lansat melodii proprii, devenite clasice, precum "Satisfaction".

Rivalitatea dintre cele două formaţii nu datează de ieri. Anul trecut, Paul McCartney şi Mick Jagger şi-au adresat "înţepături" în interviuri.

Aşa cum aminteşte NME, Paul McCartney a declarat în 2020, înt-un interiviu la radio Sirius XM, că The Beatles era "mai bună" decât The Rolling Stones: "Când ei scriu ceva, se inspiră din blues. Noi avem mai multe influenţe".

Mick Jagger a reacţionat într-un interviu pentru Apple Music, cu aceeaşi ironie: "Este chiar nostim. El e adorabil. Nu există evident nicio comparaţie. Adevărata mare diferenţă între cele două formaţii este că una dintre ele a avut şansa incredibilă de a continua pe stadioane, în timp ce cealaltă nu mai există".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News