Paul McCartney a afirmat că The Rolling Stones este o "formaţie de coveruri". Răspunsul lui Mick Jagger, pe scenă

Luni, 18 Octombrie 2021, ora 00:30
4683 citiri
Paul McCartney a afirmat că The Rolling Stones este o "formaţie de coveruri". Răspunsul lui Mick Jagger, pe scenă
Anul trecut, Paul McCartney şi Mick Jagger şi-au adresat "înţepături" în interviuri FOTO Facebook/ Mick Jagger

Mick Jagger a profitat de un concert la Los Angeles pentru a-i răspunde lui Paul McCartney după ce acesta a numit The Rolling Stones o "formaţie de coveruri blues", reamintind de rivalitatea dintre cele două grupuri britanice.

După remarca lui Paul McCartney referitoare la formaţia lui Mick Jagger, acesta din urmă i-a răspuns joi, 14 octombrie, pe scenă, cu ocazia unui concert la Los Angeles din turneul nord-american.

Totul a început luni, când The New Yorker a publicat un interviu cu Paul McCartney.

Muzicianul în vârstă de 79 de ani a evocat cariera şi începuturile sale cu The Beatles, formaţia simbol pe care a înfiinţat-o împreună cu John Lennon, Ringo Starr şi George Harrison în anii 1960.

El a profitat de asta pentru a se compara cu The Rolling Stones, alt grup britanic care a apărut în acelaşi timp pe scena muzicală engleză: "Nu sunt sigur dacă ar trebui să spun asta, dar este o formaţie de coveruri blues, asta sunt The Stones. Cred că aria noastră era mai vastă decât al lor".

Mick Jagger i-a răspuns cu umor trei zile mai târziu, pe scenă: "Sunt atâtea celebrităţi prezente în această seară!", s-a adresat el mulţimii. "Megan Fox este aici, e adorabilă. Leonardo DiCaprio. Lady Gaga. Kirk Douglas. Paul McCartney este aici, el ne va ajuta. El ni se va alătura mai târziu pentru un cover blues!".

Dacă The Rolling Stones şi-au început cariera cu coveruri, s-au orientat rapid şi au lansat melodii proprii, devenite clasice, precum "Satisfaction".

Rivalitatea dintre cele două formaţii nu datează de ieri. Anul trecut, Paul McCartney şi Mick Jagger şi-au adresat "înţepături" în interviuri.

Aşa cum aminteşte NME, Paul McCartney a declarat în 2020, înt-un interiviu la radio Sirius XM, că The Beatles era "mai bună" decât The Rolling Stones: "Când ei scriu ceva, se inspiră din blues. Noi avem mai multe influenţe".

Mick Jagger a reacţionat într-un interviu pentru Apple Music, cu aceeaşi ironie: "Este chiar nostim. El e adorabil. Nu există evident nicio comparaţie. Adevărata mare diferenţă între cele două formaţii este că una dintre ele a avut şansa incredibilă de a continua pe stadioane, în timp ce cealaltă nu mai există".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#The Rolling Stones, #Mick Jagger, #Paul McCartney, #The Beatles, #rivalitate, #interviu , #stiri vedete