O suta de manechine denunta intr-o scrisoare cultura ''misogina'' si abuzurile practicate de Victoria's Secret

Vineri, 07 Februarie 2020, ora 20:34
9433 citiri
O suta de manechine denunta intr-o scrisoare cultura ''misogina'' si abuzurile practicate de Victoria's Secret
Foto: Victoria\'s Secret

Aproape 100 de manechine au semnat, vineri, o scrisoare in care denunta cultura "misogina" si de "intimidare", practicata de firma de lenjerie intima Victoria's Secret si abuzurile dezvaluite la sfarsitul saptamanii trecute intr-un reportaj publicat de New York Times.

"Scriem azi pentru ca ancheta realizata de New York Times, ce prezinta cultura misogina, de intimidare si hartuire practicata la Victoria's Secret, este un un lucru care suscita indignare si este chiar mai ampla decat ceea ce s-a crezut anterior", se arata in textul semnat, printre altele, de top-modelele Christy Turlington Burns, Amber Valletta sau Iskra Lawrence, relateaza EFE.

Scrisoarea a fost trimisa de organizatia The Model Alliance, care promoveaza drepturile egalitare ale manechinelor din industria modei, si asigura ca grupul a cerut de "mai multe luni" companiei mama L Brands schimbari imediate, dar compania "a refuzat sa actioneze".

Concret, scrisoarea face trimitere la declaratiile unei foste consiliere de relatii publice Casey Crowe Taylor, care a dezvaluit pentru New York Times ca abuzul era "acceptat ca firesc" si ca orice persoana care incearca sa faca ceva in acest sens era "nu doar ignorata", ci inclusiv "pedepsita".

De asemenea, se arata ca atunci cand The Model Alliance s-a intalnit in septembrie cu Tammy Roberts Myersreunit, responsabila cu comunicarea a L Brands, "s-a dat clar de inteles ca Victoria's Secret nu ia in serios plangeri de acest tip".

In reportajul realizat de NYT se arata ca directorul de marketing al L Brands, Ed Razek, unul dintre responsabilii defilarilor de la sfarsit de an ale Victoria's Secret, a promovat "o cultura misogina, de intimidare si de hartuire" inainte de a parasi postul in august 2019.

Potrivit ziarului, Razek, in varsta de 71 de ani, obisnuia sa urmareasca modelele in timp ce defilau in lenjerie intima, avansa de multe ori insinuari sexuale si i-a spus chiar top-modelului Bella Hadid ca are "sani perfecti".

Ed Razek a respins aceste acuzatii intr-un email trimis New York Times, considerandu-le "false, interpretate rauvoitor si scoase din context".

La randul sau, L Brands a raspuns intr-un comunicat trimis Model Alliance ca impartaseste obiectivul "de a asigura bunastarea modelelor", amintind ca a introdus noi masuri la sedintele foto din mai 2019.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Victorias Secret abuzuri , #fotomodele