Melodia-manifest despre Catedrala Neamului: Una dintre vedete a primit un cosciug virtual

Luni, 11 Aprilie 2016, ora 15:244324 citiri
Melodia-manifest despre Catedrala Neamului: Una dintre vedete a primit un cosciug virtual
Foto: Facebook/Irina Margareta Nistor

Criticul de film Irina Margareta Nistor a declarat, marti, ca a primit un cosciug virtual, dupa ce a aparut in videoclipul trupei Taxi, "Despre smerenie".

Aceasta le recomanda celor care au criticat vehement melodia si au cerut interzicerea ei sa o asculte din nou "cu rabdare si fara inversunare".

Irina Margareta Nistor sustine pentru RFI Romania ca e bine ca exista reactii, dar crede ca unele dintre ele sunt excesive.

Melodia-manifest despre Catedrala Neamului: Artistii din videoclip iau atitudine

"In mod normal, stim foarte bine ca religia ortodoxa presupune niste spatii mici, niste biserici de lemn si nicidecum o catedrala, cum este la catolici si ca in general, cred ca asta este ideea, trebuie sa fim crestini, trebuie sa fim impaciuitori si trebuie sa nu extrapolezi ceea ce se intampla intr-o melodie de genul asta.

Pe de alta parte, faptul ca lumea nu a trecut nepasatoare pe langa melodia asta arata ca totusi avem o reactie, ceea ce este un progres fata de '89, unde ne-au trebuit vreo 24 de ani ca sa avem o reactie.

Deci asta nu e foarte rau, doar ca reactiile, cum suntem noi usor excesivi, au mers pana in partea cealalta. Dar eu cred ca, daca ar mai asculta o data cu rabdare si fara inversunare, ca tot suntem in post, atunci lucrurile ar putea sa reintre pe un fagas normal, pentru ca fiecare dintre noi se poate simti mai bine intr-un spatiu sau in celalalt. Atunci ce facem, ma gandesc, de exemplu, sa oprim si filmele cu Morgan Freeman, pentru ca a indraznit sa-l interpreteze pe Dumnezeu! Lucrurile nu trebuie sa mearga pe un fagas de genul asta", a sustinut criticul de film.

Citeste mai multe despre Irina Margareta Nistor, dupa ce a aparut in videoclipul trupei Taxi: Il interzicem si pe Morgan Freeman, pentru ca l-a jucat pe Dumnezeu? pe RFI Romania.

Zeci de personalitati, melodie-manifest impotriva Catedralei Mantuirii Neamului - "Eu cred ca Dumnezeu prefera lemnul, lemnul si spatiile mici" (Video)