Meghan Markle a castigat procesul contra tabloidului Mail on Sunday

Vineri, 12 Februarie 2021, ora 05:16 2704 citiri

Meghan Markle, sotia printului Harry, a castigat procesul in Marea Britanie contra trustului care editeaza tabloidul Mail on Sunday, pe care l-a dat in judecata pentru incalcarea vietii private dupa publicarea unei scrisori adresate tatalui ei, noteaza AFP.

Este o victorie majora in batalia angajata de cuplul princiar contra presei nemiloase in ceea ce-i priveste. Fosta actrita americana si fiul printesei Diana, moarta in timp ce era urmarita de paparazzi in 1997 la Paris, au invocat presiunea mediatica ca principal motiv al retragerii lor din familia regala, din aprilie 2020 si au lansat procese contra mai multor publicatii.

Meghan Markle, 39 de ani, reprosa Associated Newspapers - care editeaza site-ul Mail Online, Daily Mail si versiunea sa duminicala Mail on Sunday - ca i-a afectat viata privata publicand extrase dintr-o scrisoare adresata in august 2018 tatalui ei Thomas Markle, 76 de ani, cu care nu are o relatie apropiata.

"Reclamanta ar fi putut in mod rezonabil sa se astepte ca continutul scrisorii sa ramana privat", a spus judecatorul Mark Warby, de la Inalta Curte din Londra.

Aceasta din urma a fost solicitata in ianuarie de avocatii lui Meghan Markle sa se pronunte fara sa mai astepte un proces, care ar fi putut bogat in dezvaluirir despre cuplul si nepotul reginei Elizabeth a II-a, inslatat in California.

"Pentru aceste publicatii, este un joc. Pentru mine si atatia altii, este viata adevarata, relatii adevarate si o tristete foarte reala. Raul pe care l-au cauzat si pe care continua sa-l provoace este profund", a reactionat ducesa de Sussex, denuntand "practici dezumanizante".

"Nu puteti lua viata privata a cuiva si sa o exploatati (...) asa cum a facut-o inculpatul acum doi ani", a adaugat ea.

Judecatorul a estimat si ca publicarea scrisorii, in februarie 2019, a incalcat drepturi de autor.

O audiere pentru a determina urmatoarele etape ale procedurii a fost fixata pe 2 martie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com