Marea poveste de dragoste a Dragai Olteanu Matei: "Oamenii destepti se inteleg bine intre ei pana la batranete"

Miercuri, 18 Noiembrie 2020, ora 08:15
10101 citiri
Marea poveste de dragoste a Dragai Olteanu Matei: "Oamenii destepti se inteleg bine intre ei pana la batranete"
Foto: Facebook

Draga Olteanu Matei a murit in noaptea de marti spre miercuri, 18 noiembrie, la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iasi, unde fusese internata in urma cu cateva zile, pentru o hemoragie digestiva. Draga Olteanu Matei avea 87 de ani.

Sotul ei, reputatul medic Ion Matei, s-a stins din viata in 2014, iar de atunci a lasat un gol imens in sufletul actritei. Cei doi se casatorisera in 1968, iar mariajul a fost unul exemplar. Draga Olteanu mai fusese maritata de doua ori, cu un ofiter de aviatie la varsta de 18 ani, apoi cu un diplomat, in perioada studentiei.

Draga Olteanu Matei s-a stabilit de mai multi ani la Piatra Neamt, unde locuia la o pensiune din oras. Reprezentatiile cu hohote de ras pe scena ascundeau o viata dramatica in realitate. Draga Olteanu Matei s-a confruntat cu multe probleme de-a lungul timpului, printre care se numara cea a locuintei. Actrita si sotul sau au infruntat regimul comunist si escrocheria unei cunostinte, care a lasat-o pe doamna teatrului romanesc pe drumuri.

Supararea cu casele

Ea a dezvaluit aceste lucruri in mai multe interviuri. Un adevarat cosmar a inceput inca din timpul regimului comunist. Pe atunci, Draga Olteanu Matei locuia cu chirie, intr-o casa nationalizata, impreuna cu medicul Ion Matei. Actrita si sotul sau au fost insa evacuati de Ceausescu, care a decis demolarea imobilului. Pentru ca au fost obligati sa paraseasca locuinta, Draga Olteanu Matei si Ion Matei au trait o perioada la hotel.

"De multa vreme am vrut sa ma mut definitiv la Piatra Neamt, dar am asteptat sa iasa si sotul meu la pensie de la Cantacuzino. Am avut necazuri ingrozitoare cu locuinta din Bucuresti... Stateam intr-o casa cu chirie pe care a demolat-o Ceausescu si, pana ne-au dat alta, am stat la hotel nu stiu cate luni. Ne-a costat o avere, toata leafa noastra mergea pe chiria la hotel. Ne-au dat apoi alta casa in care am stat cu chirie", povestea Draga Olteanu Matei.

Nici cea de-a doua casa a actritei nu a fost cu noroc. Iar drama a fost accentuata de avocata, prietena de familie, care a sfatuit-o pe Draga sa achizitioneze casa nationalizata. Desi nu intentiona sa faca acest lucru, actrita s-a lasat convinsa si a facut cea mai mare greseala. Astfel, Draga Olteanu Matei s-a trezit cu banii luati si fara locuinta din Bucuresti.

"Nu aveam de gand sa cumparam casa, dar in anul 1995 s-a dat Legea 112 si lumea spunea ca e bine sa o cumparam. Ni s-a spus ca o va lua altcineva si ne va da afara din casa. Si atunci am cumparat-o... cu vreo 21 de milioane de lei (la vremea respectiva - n.red.). Apoi ne-am pomenit cu un fost locatar care pretindea ca e casa lui. Am gasit o avocata prietena de familie care a stiut sa ne escrocheze ingrozitor, a facut un gest oribil si asta a coincis si cu iesirea sotului meu la pensie. Atunci am hotarat sa plecam definitiv la Piatra Neamt", declara actrita.

Relatia i-a adus linistea

In aprilie 2014, Draga Olteanu Matei trecea prin momente cumplite. Sotul ei, reputatul medic Ion Matei, se stingea din viata, lasand un gol imens in sufletul actritei noastre. Cei doi se casatorisera in 1968, iar mariajul a fost unul exemplar. "Eu si sotul meu suntem o singura persoana si traim fiecare moment impreuna, clipa de clipa; sigur ca trecem prin necazurile varstei, ca ajungi sa nu mai vezi bine, sa nu mai auzi bine, sa te doara picioarele", povestea actrita intr-un interviu mai vechi.

Relatia cu Ion Matei i-a adus actritei linistea de care avea nevoie, dupa doua casnicii esuate. Draga Olteanu mai fusese maritata de doua ori, cu un ofiter de aviatie la varsta de 18 ani, apoi cu un diplomat, in perioada studentiei. Ambii soti o inselasera si i-a parasit.

Iata ce declara actrita la putin timp dupa moartea sotului ei.

"Sunt suparata. Supararea asta nu va trece niciodata. O sa moara odata cu mine. Va spun sincer ca as fi preferat sa mor si eu odata cu el. Daca exista o mare dragoste, cum am trait eu, ti se pare ca nimic nu mai are rost. 44 de ani am fost foarte fericiti. Nu a existat niciun secret al longevitatii.

Exista oameni destepti si oameni tampiti. Oamenii destepti se inteleg bine intre ei pana la batranete, isi descopera unul altuia motive de admiratie, lucrurile se incheaga in asa maniera incat unul fara celalalt nu poate sa faca nimic. Asta e dragostea profunda care incepe din tinerete cu atractia fizica si se continua cu iubirea. Ajungi sa il iubesti pe celalalt cu toata fiinta ta, respiri odata cu el, plangi odata cu el, razi odata cu el... Asa a fost viata noastra", a povestit, indurerata, doamna teatrului romanesc, pentru ziarulring.ro.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Draga Olteanu Matei, #draga olteanu matei decedat, #draga olteanu matei sot , #stiri mondene