Acuzati ca se drogheaza, castigatorii de la Eurovision 2021 au mai primit o lovitura. Raspunsul trupei italiene

Marti, 15 Iunie 2021, ora 18:32 3998 citiri
Maneskin

Grupul italian Maneskin, castigator al concursului muzical Eurovision 2021, a fost acuzat ca ar fi plagiat melodia "You want it, you've got it" a formatiei The Vendettas. Muzicienii recunosc ca exista "similitudini", dar asigura ca nu "cunosteau acest cantec", conform news.ro.

Joris Lissens, membru al grupului olandez The Vendettas, a afirmat pe 5 iunie, la postul RTL ca melodia "Zitti E Buoni", cantecul castigator la Eurovision 2021, este un plagiat dupa o piesa a sa.

Victoria De Angelis, basista grupului, intervievata de LCI despre asemanarile cantecului "Zitti E Buoni" cu "You want it, you've got it", inregistrat in 1994, a raspuns: "Sincer, nu cunosteam acest cantec. Poate exista asemanari, dar este doar un riff de rock bun, foarte simplu. Daca ascultati cantecul integral, puteti auzi ca este total diferit de al nostru. Nu am copiat pe nimeni. Am scris cantecul noastru acum cinci ani, cand am inceput sa cantam impreuna. Nici nu cunoasteam aceasta formatie!".

Formatia italiana va lansa al doilea album "Teatro d'ira - Vol. I", vineri, 18 iunie.

Italienii de la Maneskin au mai fost in centrul unei polemici, atunci cand Damiano David, solistul trupei, a fost suspectat ca a consumat droguri in timpul finalei. El a fost exonerat in urma unei anchete si dupa ce a fost testat in acest sens, a anuntat European Broadcasting Union.

Maneskin este primul grup care castiga ESC in decurs de 15 ani, iar aceasta este a treia victorie pentru Italia la concursul muzical.

Italia a participat prima data la Eurovision in 1956. Opt ani mai tarziu, Gigliola Cinquetti a castigat concursul cu "Non Ho L'eta", iar Toto Cutugno s-a impus in 1990, cu "Insieme".

Din 1997 pana in 2011, Italia nu a trimis reprezentanti la Eurovision. A revenit ca una dintre cele cinci tari "mari platitoare".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com