Lucratori sanitari, sportivi si actori, pe lista personalitatilor decorate de regina Elizabeth II cu ocazia zilei sale de nastere

Duminica, 11 Octombrie 2020, ora 05:19
3615 citiri
Lucratori sanitari, sportivi si actori, pe lista personalitatilor decorate de regina Elizabeth II cu ocazia zilei sale de nastere
Foto: Facebook/ The Royal Family

Lucratori sanitari si voluntari care s-au aflat in prima linie in lupta cu COVID-19, sportivi si actori se regasesc pe lista personalitatilor decorate de regina Elizabeth II cu ocazia zilei sale de nastere, potrivit BBC.

Fotbalistul Marcus Rashford de la Manchester United si antrenorul de fitness Joe Wicks vor fi, de asemenea, recompensati cu distinctii pentru eforturile lor din timpul pandemiei. Ei vor deveni membri ai Ordinului Imperiului Britanic.

Chef Mary Berry, prezentatoare TV, si actrita Maureen Lipman vor primi titlul de Dame, iar actorul David Suchet si prezentatorul Tommy Steele vor deveni Cavaleri.

Prezentatoarea de televiziune Lorraine Kelly si jurnalistul Brian Cox vor primi titlul de Comandor.

Lista personalitatilor pe care monarhul britanic le decoreaza cu ocazia zilei sale de nastere este dezvaluita, de regula, in luna iunie, cand este sarbatorita aniversarea, dar anul acesta anuntul a fost amanat pentru ca cei care au jucat un rol crucial in lupta impotriva epidemiei de Covid-19 sa poata fi adaugati.

Mai multi experti din domeniul stiintei, sanatatii si farmaceutic vor fi de asemenea recompensati pentru eforturile facute anul acesta.

Prim-ministrul Boris Johnson a spus ca cei decorati anul acesta reprezinta "un marturie a natiunii noastre - grijulie, plina de compasiune si neclintita in fata pandemiei".

"Munca grea si dedicatia acestor eroi locali, deseori nenumiti, ne-au ajutat sa mergem mai departe", a spus el.

Intre scriitori se numara Bernardine Evaristo, laureata a Booker Prize, care va primi titlul de Ofiter, si Susan Hill, cunoscuta pentru "The Woman in Black", care va deveni Dame.

Lista onorurilor de anul acesta este cea mai diversa din toate timpurile.

Dintre cei 1.495 de beneficiari, 13% sunt reprezentanti ai mai multor minoritati etnice, iar 6%, persoane cu dizabilitati. Lista cuprinde 740 de femei, care reprezinta 49% din total, cu 2% mai putin decat cele incluse in lista personalitatilor decorate cu ocazia Anului Nou.

Rapperul Dizzee Rascal si cantareata Mica Paris vor fi membri ai Ordinului Imperiului, in timp ce compozitoarea Joan Armatrading si actorul Adrian Lester vor deveni Comandori.

Din lumea modei, designerul Paul Smith, care a fost decorat cu insemnele de Cavaler in 2000, va primi acum prestigiosul ordin de Companion de Onoare. Aceasta distinctie este limitata la 65 de persoane, iar lista ii include deja pe Sir Elton John, JK Rowling si Sir Paul McCartney.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#regina Elizabeth II, #Elizabeth II zi nastere, #Elizabeth II decoarare , #actori