Juratul Gabriel Cotabita, despre frumusetea Antoniei si dorul de tata Interviu

Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 07:49
5462 citiri
Juratul Gabriel Cotabita, despre frumusetea Antoniei si dorul de tata Interviu
Foto: Kanal D

Gabriel Cotabita si-a castigat rapid reputatia de juratul dur al emisiunii "KIDSing", difuzata in fiecare miercuri, de la ora 20:00, la Kanal D.

Despre cum a capatat acest renume, dar si despre reactiile parintilor nemultumiti ne-a vorbit Gabriel Cotabita intr-un interviu oferit Ziare.com.

V-a ramas vreun concurent in minte, in asa fel incat sa nu il puteti uita?

Chiar mai multi. Pentru mine, auditiile "KIDSing" au reprezentat un sir de surprize. Multi copii talentati, ambitosi, motivati, cu potential ridicat de a pasi in mod profesionist pe o scena. Sunt cativa care m-au impresionat enorm, dar, din motive lesne de inteles, nu va pot dezvalui numele lor.

V-a deranjat reactia vreunui parinte?

Inevitabil, au fost si reactii nelalocul lor, pe undeva de inteles. E greu sa accepti ca bolul tau de aur a fost respins la un concurs. Iti trebuie multa intelepciune si o doza ridicata de obiectivitate. In asemenea situatii, instinctul de parinte primeaza insa. Nu pot spune ca nu m-au deranjat, dar am inteles si am trecut mai departe.

Vi s-a pus emblema de juratul cel dur. Va considerati asa?

Am sesizat. Privit dintr-un punct de vedere, uman, emotional, subiectiv, poate fi considerat asa, dar, avand in vedere duritatea concursului, pentru ca nu poate fi decat un singur castigator, eu consider ca sunt fair-play. Au existat situatii in care, in auditii, au fost copii aproape de standardele pe care ni le-am impus noi, dar care nu erau suficient de pregatiti sa intre in gale, unde veti vedea, e si mai dur concursul. Ce era sa facem? Sa le dam sperante desarte? Si, apoi, e o emisiune de televiziune, cu rigorile ei.

Va contrati mai des cu Wilmark sau cu Antonia?

Din punct de vedere uman, alegerea componentei, tinand cont ca noi nu avusesem relatii de colaborare apropiate pana atunci, a fost extrem de reusita. Acum sa nu credeti ca nu ne mai impungem, dar totul este mai mult ca o darja amicala.

Cum o vedeti pe Antonia ca artista?

Antonia este o cantareata de mare talent si mult potential pe care, din pacate, nu toata lumea o apreciaza corect, doar pentru ca este foarte frumoasa. Este poate unul dintre putinele cazuri in care frumusetea creeaza un prejudiciu. Depinde doar de perseverenta si rabdarea ei trecerea pragului consacrarii.

Cat la suta dintre noii cantareti considerati ca isi merita locul?

Tinand cont de faptul ca ei sunt cantareti de succes, la moda, isi merita cu prisosinta locul. Cati dintre ei vor dainui, devenind vedete consacrate, asta este alta discutie si numai timpul o va dovedi.

Cum vedeti muzica din 2014 fata de cea cand ati lansat dvs "Noapte albastra"?

Este muzica acestei generatii, cu sunetul ei, normele ei, cu valorile si nonvalorile ei, asa cum era si atunci. Diferenta este ca se ajunge uneori prea usor pe radio sau TV, alteori prea greu, dupa niste criterii, care, desi par stiintifice, de fapt, sunt aleatorii, cel mai adesea dupa bunul plac al unora.

Mai credeti ca "Viata e ca un caziou"?

Mai mult ca niciodata! Este un text cu caracter de premonitie.

Pornind de la "In fiecare zi mi-e dor de tine", de cine va este dor in fiecare zi?

Este incredibil cat succes a avut acest film pe care eu nu l-am vazut niciodata. Marele avantaj al perioadei este ca, daca iti este intr-adevar dor de cineva si acea persoana este inca in lumea asta, ai toate mijloacele de a o auzi si a o vedea. De cei trecuti dincolo, insa, e mai greu sa dai. Uneori, mi-e tare dor de tata.

Puteti numi cativa artisti talentati? Dar din randul celor care nu trebuie sa mai apara pe scena?

Sunt foarte multi artisti talentati si iubiti de public. Delia, Smiley, Raluk, Velea, Antonia, Andra si mai sunt. Despre ceilalti, cred ca le-as face un serviciu prea mare amintindu-i. Ei vor disparea de la sine.

Exista un trend in ultima vreme de colaborari intre artisti din generatia dvs cu cei abia lansati. Dvs cum ati ajuns sa lucrati cu Rashid?

A fost dorinta si ideea lui. Prin Smiley s-a ajuns la mine. Am ascultat, mi-a placut ideea. Ionel Tudor, compozitorul, a fost si el de acord, casele de productie, la fel, mai departe stiti ce a urmat. Ma bucur foarte mult pentru Rashid, care este un om minunat.

Ati repeta experienta?

Nu numai atat, dar am deja in lucru colaborari cu alti artisti ai momentului, cu piese noi, care sper sa fie surprinzatoare si sa va faca placere.

Cum a fost experienta de socru mic?

Nu stiu de ce toata lumea se asteapta sa dau un raspuns senzational. A fost o experienta fireasca. Sigur, copiii tai raman tot copii pentru tine, dar ei cresc, se marita/insoara, fac copii la randul lor. E cursul firesc al vietii. Sper doar sa fie fericita alegerea si sa fie pentru o perioada lunga.

Puteti sa completati?

Daca n-ai iubi.... Este exact ca in cantec. Nu ai putea trai. In ura, invidie si nemultumire nu se poate trai.

Daca nu ai talent, dar iubesti muzica, poti sa...o asculti, la radio, pe CD, iPod, la televizor sau Internet. Poti canta la karaoke, acolo, nu asasinezi pe nimeni. Bucura-te de ea.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Gabi Cotabita KidSing, #Gabriel Cotabita Antonia frumoasa, #Gabriel Cotabita juriu emisiune , #vedete romanesti