Joaquin Phoenix, arestat la Washington. Ce a facut vedeta din Joker

Sambata, 11 Ianuarie 2020, ora 09:18
8845 citiri
Joaquin Phoenix, arestat la Washington. Ce a facut vedeta din Joker
Foto: Arhiva Hepta.ro

Actorul Joaquin Phoenix a fost arestat, vineri, la Washington, in timpul unui protest organizat de Jane Fonda pentru urgentarea masurilor fata de schimbarile climatice, alaturandu-se astfel unora ca Sally Field, Sam Waterston si Ted Danson.

Phoenix a marsaluit alaturi de cateva sute de persoane, intre care actorii Martin Sheen, Maggie Gyllenhaal si Susan Sarandon, si a tinut un discurs despre efectele pe care le au industriile de carne si lactate asupra climei.

Potrivit politiei, 147 de protestatari au fost arestati in demonstratia neautorizata de la Capitol.

Din luna octombrie a anului trecut, mai multi actori, intre care Sam Waterston, Ted Danson, Rosanna Arquette, Sally Field si Catherine Keener, au fost arestati pentru nesupunere civila, in timpul seriei de proteste "Fire Drill Friday" initiate de Jane Fonda.

Vineri, Joaquin Phoenix - prezentat de Fonda drept "unul dintre cei mai mari actori de astazi" - a declarat pe scena improvizata: "Ceva despre care cred ca nu se vorbeste des in miscarea pentru mediu sau schimbarile climatice este faptul ca industria carnii si a lactatelor este a treia cauza ce provoaca schimbarile climatice. Uneori ne intrebam ce putem face in aceasta lupta si este ceva ce puteti face azi, acum si maine, prin alegerea a ceea ce consumati".

Acest comentariu vine dupa ce duminica, la gala Globurilor de Aur, unde a fost premiat pentru rolul din "Joker" (foto), actorul a apreciat ca Asociatia Presei Straine de la Hollywood a recunoscut legatura dintre consumul de produse de origine animala si schimbarile climatice.

Activist pentru drepturile animalelor si vegan, Phoenix a fost cel care a convins Asociatia sa ofere la gala un meniu complet vegan.

Jane Fonda s-a folosit de fiecare protest pentru a atrage atentia asupra unei cauze - de la impactul schimbarilor climatice asupra apei si femeilor, la institutiile financiare care permit industriei bazate pe combustibil fosil sa prospere.

Desi acesta a fost ultimul protest "Fire Drill Friday" de la Capitol, Fonda a spus ca demonstratiile vor avea loc in alte parti.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Joaquin Phoenix arestat protest clima , #actori