Jean-Paul Gaultier a anuntat ca se retrage

Sambata, 18 Ianuarie 2020, ora 08:32
5335 citiri
Jean-Paul Gaultier a anuntat ca se retrage
Foto: captura video

Creatorul de moda Jean-Paul Gaultier a anuntat vineri, intr-un comunicat de presa, ca va realiza ultima prezentare haute-couture pe 22 ianuarie, dupa 50 de ani de cariera si ca se va dedica unui nou proiect cu legendara sa casa de moda.

Intr-un videoclip publicat pe Twitter vineri, creatorul a anuntat vorbind la telefon ca va celebra cei 50 de ani de cariera printr-o prezentare la Theatre du Chatelet, inainte de a dezvalui ca fi ultima.

"Multi dintre prieteni" vor fi prezenti la aceasta prezentare. "Ne vom distra pana foarte, foarte tarziu (in noapte)", a prevenit el, inainte de a adauga: "Gaultier Paris va continua. Houte-couture va continua. Am un nou concept".

Acest anunt vine in plin eveniment Saptamana Modei, chiar inainte deschiderii prezentarilor de luni.

Stilistul francez in varsta de 67 de ani, care si-a facut debutul pe langa Pierre Cardin, este o figura esentiala in lumea modei de cand a schimbat coduri vestimentare in anii '80. El este autorul creatiilor emblematice precum bustiera cu cupe conice purtata de Madonna.

De la primele colectii, Gaultier a avut arta de a amesteca genurile, sexele, epocile.

Acest fiu de contabil, care a crescut la Arcueil (Val-de-Marne), in apropiere de Paris, si care a fost initiat de mic in moda de catre bunica sa esteticiana, a creat fuste pentru barbati in 1984, caci pentru el "un barbat nu-si poarta masculinitatea prin haine, virilitatea este in capul sau".

Jean-Paul Gaultier, care a creat articole vestimentare si pentru Beyonce, Kylie Minogue, Lady Gaga si Rihanna, precum si pentru multe personalitati de la Hollywood, a impresionat in lumea modei netinand cont de rolurile de gen traditionale.

"Nu ma gandesc la moda ca la o arta. Moda ar trebui sa fie superficiala. Este adevarat ca te poti exprima putin prin intermediul modei si poti transmite mesaje, dar nu este ca muzica, care te patrunde. Muzica este ceva foarte frumos si reprezinta o nevoie, cum este aceea de a manca", a spus Gaultier.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Jean Paul Gaultier ultima prezentare moda, #Jean Paul Gaultier anuntat retragere , #stiri mondene