Irinel Columbeanu povesteste cum a pierdut 150 de milioane de euro. Doar cheltuielile cu vila de la Izvorani il costau lunar 5-10 mii de euro

Joi, 17 Decembrie 2020, ora 14:45
19762 citiri
Irinel Columbeanu povesteste cum a pierdut 150 de milioane de euro. Doar cheltuielile cu vila de la Izvorani il costau lunar 5-10 mii de euro
Foto: Arhiva Hepta

"Banii se pot face, repet, se pot si pierde prin niste decizii eronate de business," explica afaceristul Irinel Columbeanu. Intr-o perioada, averea lui Irinel Columbeanu era estimata la aproximativ 150 de milioane de euro, dar in prezent aceasta este mult mai modesta. Unul dintre efectele declinului financiar, Columbeanu s-a mutat din vila de la Izvorani, intr-un apartament de langa Bucuresti.

Averea lui Irinel Columbeanu era estimata la 60 de milioane de euro in 2006, 150 de milioane euro in 2007, 40 de milioane de euro in 2008 si 7 milioane de euro in 2009. In perioada de glorie, afaceristul conducea noul model de Rolls Ryce Phantonm EWB, personalizat cu becuri in forma de stele pe tavan, perdele electrice, geam mobil care separa pasagerii de sofer si multe altele, in valoare de 600.000 de euro, dar si un Bentley de 220.000 de euro.

Irinel Columbeanu a explicat, miercuri seara, cum a reusit sa piarda aproape 150 de milioane de euro in doar cativa ani.

"Banii poate ca au fost mai putini, poate ca au fost mai multi. Nu stiu cum procedati sa faceti asemenea evaluari, probabil va luati dupa alti colegi din presa, dar va previn ca s-ar putea sa gresiti in ceea ce priveste sumele. Eu zic ca daca este 100, 150 sau 200 sau orice alta cifra de ordinul milioanelor, este oricum mult. Banii se pot pierde foarte usor. (...) Probabil ca pierderile la care va referiti si pe care doriti sa le lamuresc, se refera la cele de ordin financiar, din afaceri.

Practic, deciziile au fost gresite in alegerea locului de desfasurare al afacerii, care ar fi putut fi oriunde in lume, mai putin prielnica aceasta desfasurare a afacerii, domeniul era foarte nou, iar climatul ce inconjura aceasta afacere cu, hai sa ii spunem ciment, a devenit neprielnic prin neindeplinirea unor obligatii de mediu de catre Romania,", a declarat Irinel Columbeanu, la Kanal D.

Una din afacerile sale a fost o fabrica de ciment din Gorj.

Cati bani mai are

Omul de afaceri a dezvaluit si care erau cheltuielile lunare administrative, in ceea ce priveste faimoasa resedinta de la Izvorani, domeniul pierdut recent de Irinel Columbeanu, din cauza datoriilor: "Cred ca intre 5.000 si 10.000 de euro pe luna, depinzand de anotimp, aproximatia este foarte mare".

Cati bani mai are afaceristul? "Cati este nevoie! De cati este nevoie ca sa traiesc linistit, fara problemele de dinainte, care s-au dus si ele odata cu banii. Iar disponibilitatea mea de a face bani urma sa se dovedeasca(...) Nu stiti problemele pe care le induce faptul de a avea multi bani, ca trebuie sa ii pazesti, sa ii intretii, sa ii inmultesti. Sunt foarte mari aceste probleme, sunt devoratoare si de timp si de buna dispozitie", a spus Irinel Columbeanu.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#Irinel Columbeanu, #Irinel Columbeanu avere, #irinel columbeanu milionar, #irinel columbeanu sarac , #stiri mondene