VIDEO Interviu exploziv acordat de Meghan Markle: "Ei nu au vrut ca el sa fie print". Dezvaluiri despre relatia cu regina Elisabeta si printesa Kate

Luni, 08 Martie 2021, ora 08:08
12096 citiri
VIDEO Interviu exploziv acordat de Meghan Markle: "Ei nu au vrut ca el sa fie print". Dezvaluiri despre relatia cu regina Elisabeta si printesa Kate
Meghan Markle i-a acordat un interviu lui Oprah Winfrey FOTO Facebook/CBS (captura)

Meghan, sotia printului Harry, a acuzat familia regala britanica de rasism, de proliferarea unor minciuni si ca a impins-o la un pas de sinucidere, intr-un interviu exploziv acordat duminica seara jurnalistei de televiziune Oprah Winfrey, care pare sa aiba potentialul de a zdruncina serios reputatia monarhiei din Marea Britanie, informeaza Reuters.

Intr-un interviu special difuzat duminica seara in Statele Unite de postul CBS, Meghan Markle i-a dezvaluit prezentatoarei Oprah Winfrey ca unii dintre membrii familiei regale britanice au exprimat in fata sotului ei, printul Harry, anumite ingrijorari legate de culoarea pielii pe care urma sa o aiba primul lor copil, Archie, relateaza revista Variety.

Meghan, in varsta de 39 de ani, care este metisa - mama ei este afro-americana, iar tatal este caucazian -, a mai spus ca a fost naiva inainte de a deveni un membru al familiei regale britanice in urma casatoriei sale cu printul Harry si ca, dupa nunta lor din 2018, a sfarsit prin a avea ganduri suicidare si de automutilare. Ea afirmat si ca a solicitat ajutor si protectie din partea casei regale, fara insa sa le primeasca, relateaza Reuters.

In acelasi interviu, Meghan a dezvaluit ca al doilea copil al cuplului va fi o fetita, care se va naste in vara acestui an.

Ea a mai spus ca fiului lor Archie, in varsta de un an, i-a fost negat titlul de print din cauza ingrijorarilor existente in randul familiei regale legate de culoarea pielii sale.

"Ei nu au vrut ca el sa fie print", a declarat Meghan in acel interviu difuzat duminica seara de CBS. "Au existat conversatii despre cat de inchisa ar putea fi culoarea pielii lui atunci cand se va naste", a adaugat fosta actrita americana.

Meghan a refuzat sa dezvaluie numele persoanelor care au facut acele declaratii, la fel si printul Harry, care a dezvaluit ca familia lui i-a taiat sursele de finantare si ca tatal lui, printul Charles, mostenitorul tronului britanic, l-a dezamagit si, la un moment dat, a incetat sa ii mai raspunda la telefon. Harry a adaugat ca a reluat intre timp legatura cu tatal lui si ca lucreaza alaturi de acesta la imbunatatirea relatiei lor.

Palatul Buckingham nu a facut deocamdata niciun comentariu public despre acest interviu.

Meghan a descris familia regala britanica drept nepasatoare si lipsita de sinceritate si a acuzat-o pe Kate - sotia printului William, fratele mai mare al sotului ei - ca a facut-o sa planga inainte de nunta ei cu printul Harry.

Desi familia regala, inclusiv printul Charles, a fost criticata in mod deschis in acest interviu, Meghan si Harry nu au atacat-o in mod direct pe regina Elisabeta a II-a.

Totusi, Meghan spune ca a fost redusa la tacere de catre "The Firm" ("Firma") - eufemism care desemneaza familia regala britanica - si ca rugamintile ei de a primi ajutor atunci cand era afectata de acele comentarii rasiste si atunci cand se afla in situatii dificile nu au fost ascultate.

"Nu mai voiam sa traiesc. Si acesta a fost un gand foarte clar, real si constant inspaimantator. Si imi amintesc cat de mult m-a alinat Harry", a adaugat fosta actrita americana.

"Cu adevarat dezamagit"

Anuntul prin care Harry si Meghan au dezvaluit in ianuarie 2020 ca intentionau sa renunte la indatoririle lor regale a plasat familia regala britanica intr-o veritabila criza. Luna trecuta, Palatul Buckingham a confirmat ca aceasta despartire va fi permanenta, in contextul in care fostul cuplu princiar doreste sa isi construiasca o viata independenta in Statele Unite.

Printul Harry, in varsta de 36 de ani, a spus ca a renuntat la indatoririle lui regale din caza lipsei de intelegere in randul familiei regale si pentru ca se temea ca istoria urma sa se repete - o referire directa la moartea mamei lui, printesa Diana, in 1997.

"M-am simtit cu adevarat dezamagit", a spus printul Harry, vorbind despre tatal lui. "Familia mea literalmente mi-a taiat sursele de finantare", a adaugat el.

Harry a negat informatiile potrivit carora i-ar fi ascuns reginei Elisabeta a II-a, bunica lui pe linie paterna, intentiile lui de a se indeparta de monarhia britanica, dar a dezvaluit ca, la un moment dat, tatal lui a incetat sa ii mai raspunda la telefon.

"Am avut trei conversatii telefonice cu bunica mea si doua conversatii cu tatal meu, inainte ca el sa nu-mi mai raspunda la telefon. Apoi, el m-a intrebat: 'Poti sa relatezi toate lucrurile acestea in scris?'", a declarat printul Harry.

Criticii lui Harry si Meghan spun ca fostul cuplul princiar dorea sa beneficieze de toata stralucirea conferita de pozitiile lor privilegiate, dar fara dedicatia si atentia mediatica aduse de acel statut special.

In schimb, pentru sustinatorii cuplului, felul in care au fost tratati Meghan si Harry arata o institutie britanica invechita, care a criticat o femeie moderna si metisa, pe alocuri cu aluzii rasiste.

Minciuni si lacrimi

De asemenea, au existat speculatii de agresiune formulate impotriva lui Meghan, aparute mai intai in cotidianul The Times, cu cateva zile inainte de difuzarea acestui interviu.

Palatul Buckingnam a anuntat ca va investiga aceste acuzatii si s-a declarat "foarte ingrijorat".

In urma acelui comunicat, o purtatoare de cuvant a lui Meghan Markle a spus ca sotia printului Harry a fost "intristata de cel mai recent atac la persoana ei, in special pentru ca el vizeaza o persoana care a fost ea insasi tinta unor intimidari".

Meghan i-a dezvaluit jurnalistei Oprah Winfrey ca anumite persoane din institutia monarhica britanica nu doar ca au esuat in a o apara impotriva afirmatiilor rauvoitoare, dar au si mintit pentru a proteja alte persoane.

"Abia dupa ce ne-am casatorit si totul s-a inrautatit am inceput sa imi dau seama ca nu eram protejata si ca ei erau dispusi sa minta pentru a-i proteja pe alti membri ai familiei", a declarat Meghan.

"Exista familia regala si exista oameni care conduc institutia, acestea sunt doua categorii separate si este important sa facem aceasta diferenta, pentru ca regina, de exemplu, s-a purtat intotdeauna minunat cu mine", a mai spus sotia printului Harry.

Meghan a negat totodata articolele de presa care afirmau ca a facut-o sa planga pe Kate, ducesa de Cambridge, inainte de nunta cu Harry si a spus ca acela a fost un punct de cotitura in relatia ei cu mass-media din Marea Britanie.

Intrebata daca a facut-o intr-adevar sa planga pe Kate, Meghan a raspuns astfel: "S-a intamplat exact invers. Cu cateva zile inainte de nunta, ea (Kate, n.r.) era suparata din cauza unui lucru, iar relatarile au fost corecte, chestiunea viza rochia unei domnisoare de onoare (printesa Charlotte, fiica lui Kate, n.r.), iar acel lucru m-a facut sa plang. Si mi-a ranit cu adevarat sentimentele".

Meghan a adaugat ca s-a impacat apoi cu Kate, care i-a trimis si un buchet de flori. "Este o persoana buna", a mai spus ea.

Ducesa de Sussex a dezvaluit ca nu a stiut cu adevarat inainte de nunta ce insemna sa se casatoreasca cu un membru al familiei regale britanice.

"As spune ca am intrat in aceasta casatorie intr-o maniera naiva, pentru ca nu am crescut stiind prea multe despre familia regala", a precizat ea.

Totodata, Meghan a precizat ca nu a fost platita pentru a acorda acest interviu.

Interviul acordat de Harry si Meghan va fi difuzat si in Marea Britanie, luni seara, de postul ITV.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#vedete, #Meghan Markle, #interviu, #Oprah Winfrey, #Casa Regala , #vedete straine