Howard Rubenstein, figura legendara a relatiilor publice americane, a murit la 88 de ani

Joi, 31 Decembrie 2020, ora 07:27
2141 citiri
Howard Rubenstein, figura legendara a relatiilor publice americane, a murit la 88 de ani
Foto: The New York Times

Legendarul guru al relatiilor publice din New York, Howard Rubenstein, care a avut clienti celebri, printre care Rupert Murdoch, George Steinbrenner sau Donald Trump, a murit marti la varsta de 88 de ani, informeaza dpa.

Rubenstein, care si-a fondat agentia in 1954, la masa din bucataria parintilor a "murit la capatul ... a ceea ce poate fi descris ca o viata interesanta si plina", a scris fiul sau Steven."A murit acasa, in pace si fara durere, cu mama mea Amy langa el".

Rubenstein s-a nascut in Brooklyn si a devenit una dintre cele mai influente figuri ale metropolei americane in urmatoarele sapte decenii, oferind sfaturi celor mai mari brokeri si vedete din New York.

A lucrat cu Donald Trump in procesul divortului acestuia de prima sa sotie, Ivanka, a reprezentat-o pe femeia de afaceri din domeniul hotelier Leona Helmsley, reputata pentru caracterul tiranic pentru care a si fost poreclita "Regina rautatii", a ajutat-o pe prezentatoarea Kathie Lee Gifford in scandalul in care a fost acuzata ca a folosit munca copiilor pentru a-si produce linia de imbracaminte.

Printre clientii de lunga durata ai lui Howard Rubenstein s-au mai numarat echipa New York Yankees, Opera Metropolitan si Arhidioceza New York-ului.

Vizionarul Rubenstein a fost, de asemenea, o figura cheie in transformarea Maratonului din New York City intr-un eveniment de talie mondiala de la inceputurile sale umile care constau intr-o cursa de patru ture in jurul Central Park.

Etica sa de munca a fost legendara: pana sa rasara soarele facea jogging si apoi dadea 20 de telefoane inainte ca majoritatea contemporanilor sai sa isi bea cafeaua de dimineata.

A oferit sfaturi guvernatorilor si primarilor.

Rubenstein a aparut de-a lungul activitatii sale ca antiteza omului de PR agresiv: cu o vorba blanda si politicos, imbracat impecabil, a actionat in culise si a navigat fara egal pentru clientii sai, conducandu-i prin vremuri tulburi.

In privinta studiilor, a urmat facultatea de drept de la Harvard, la care a renuntat dupa cateva luni pentru a-si incepe firma de PR la sugestia tatalui sau, un reporter de stiri. Ulterior, pentru a obtine o diploma, Rubenstein a urmat la seral facultatea de drept din cadrul Universitatii St. John's.

"Ceea ce l-a facut cu adevarat special a fost modul in care a imbratisat lumea: cu intensitate, incredere si optimism", a spus Steven Rubenstein.

A trait timp de peste 60 de ani alaturi de sotia sa, Amy. A avut doi fii, Steven si Richard, o fiica Roni si sapte nepoti.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Howard Rubenstein deces, #Howard Rubenstein murit , #stiri mondene