Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Horia Brenciu, cu nostalgie, despre prima sa apariție la Robingo: "Îmi amintesc perfect că nu dormisem deloc" VIDEO

Luni, 04 Octombrie 2021, ora 18:47
8613 citiri
Horia Brenciu, cu nostalgie, despre prima sa apariție la Robingo: "Îmi amintesc perfect că nu dormisem deloc" VIDEO
Horia Brenciu la prima sa apariție la Robingo FOTO captură Youtube

Horia Brenciu își amintește cu nostalgie de prima sa apariție la postul public de televiziune, la Robingo, jocul interactiv cu cea mai mare popularitate în România, în anii 90.

Artistul a mărturisit cât de emoționat a fost la prima ediție a emisiunii, în ziua în care s-au împlinit 28 de ani de atunci.

"3 octombrie 1993… Prima mea apariție oficială pe postul public de televiziune s-a produs într-o duminică, direct în prime time, acum fix 28 ani! Era Robingo, prima licență internațională din România a unui format de televiziune străin.

Îmi amintesc perfect că nu dormisem deloc, cu o noapte înainte, iar toate cuvintele pregătite pentru începutul emisiunii s-au evaporat brusc, imediat cum mi-am auzit numele. Aveam 21 ani. Restul e… istorie", a scris Horia Brenciu pe Facebook.

Postarea a strâns mii de aprecieri și sute de comentarii.

Postarea le-a amintit românilor de emisiunile din anii 90

"Extraordinar ai fost și ești! Îmi amintesc că eram micuță și mă adunam cu ai mei la Tv să urmărim Robingo. Așa erau vremurile, singurul divertisment și singurul ecran (spre deosebire de acum), era televizorul, iar voi din spatele ecranului erați pentru mulți (inclusiv pentru copiii ca mine) într-o lume magică acolo."

"Daaaa, pe atunci erau haioase emisiunile de genul ăsta. Eram optimișți, credeam în vremuri mult mai bune și chiar au fost. Îmi aduc aminte că video-all-ul pe care apăreau câștigurile era compus din nouă monitoare color pe tuburi cu cea mai mare diagonală posibilă."

"Un proiect frumos, am fost atunci în fața micilor ecrane! Au trecut de atunci aproape trei decenii, dar ai rămas la fel de vesel, spontan, optimist! Un personaj emblematic al televiziunii!"

"Îmi aduc aminte că mereu aveai un costum prea mare! Acum, cu trupa, mi se pare că ți se potrivesc mănușă: și costumul și muzica!"

"A făcut istorie la vremea ei. Era una din puținele emisiuni reușite ale TVR, îmi amintesc cum ne așezam în fața televizoarelor (alb- negru pe atunci) pentru a te urmări. Îmi amintesc și de Sarabanda, mult mai târziu, unde aveați trupa emisiunii, alături de regretata Mălina Olinescu. Sper să nu mă înșel. Alte vremuri, alt divertisment, alt public. Și Tip Top Minitop, savuram emisiunea în diminețile când era difuzată."

"Frumoase emisiuni erau înainte, plus emisiuni de cultură generală, acum ce să vezi, Acces direct, La Măruță, Teo, Antena stars, emisiuni de doi bani unde se promovează toți inculții, toți neica nimeni sunt ridicați la rangul de "vedete", vai mama noastră, cum sunt emisiunile așa și producătorii și invers, un om de calitate, nu face astfel de emisiuni."

"Frumoase amintiri, așteptam cu nerăbdare, ziua, când era emisiunea, difuzată, tu erai și eșți la fel de fermecător, carismatic și aduceai în fața noastră o emisiune nouă, ceva -altceva!"

"Horia, mi-a încântat copilăria emisiunea ta, ne adunam toată familia în fața TV-ului și concuram fiecare fără să știi tu."

"Eram mic copil în acea vreme, dar îmi aduc bine aminte pentru că aveam primul tv color (după celebrul Sirius') la care vizionam cu plăcere acele emisiuni TV, printre care și Robingo!

Dar trebuie să recunosc că mi-a plăcut mai mult Sarabanda!"

"La Robingo, îmi amintesc că erai foarte apreciat de public. Întotdeauna am oprit orice activitate și urmăream emisia."

"Cred că a fost cea mai tare emisiune de la TVR a anilor '90. Îmi amintesc cu drag de ea și de mascotele alea."

"Îmi aduc aminte cu mare plăcere de aceea zi când ai apărut, tatăl meu lăsa țoață treaba și intra în casă să-l vadă pe Horică!"

Foști angajați TVR își amintesc și ei vremurile de atunci

"Eu iți făceam întrebările. Erai simpatic. Știai să iți maschezi bine emoțiile. În redacție se auzea numai gura ta."

"Încă sunt încântat că acum mai bine de 28 de ani am auzit - "Hai să vezi un posibil prezentator" și te-am văzut pe o casetă.

De atunci ai muncit enorm și ai ajuns unde ai ajuns prin eforturile tale."

Brenciu a prezentat Robingo din 1993 până în 1998

În octombrie 1993, în calitate de colaborator, Horia Brenciu a prezentat prima ediție a concursului interactiv ROBINGO (TVR). A fost selectat de realizatorul Doru Dumitrescu,[2] după vizionarea, înainte de difuzare, a unei emisiuni de jocuri pe plajă, concepută de redactora Adelina Șuvăgău. "Actul de naștere", în lumea televiziunii, i-a fost semnat lui Horia Brenciu în urma acelei vizionari neoficiale.

Lansarea lui a coincis cu lansarea concursului interactiv ROBINGO în România, la TVR. În decembrie, același an, a fost angajat la TVR, unde a prezentat formatul ROBINGO până în anul 1998, potrivit Wikipedia.

Anunț important de la TVR, privind fosta purtătoare de cuvânt a lui Klaus Iohannis. Reacția prezentatoarei
Anunț important de la TVR, privind fosta purtătoare de cuvânt a lui Klaus Iohannis. Reacția prezentatoarei
Mădălina Dobrovolschi, fosta purtătoare de cuvânt a Administraţiei Prezidenţiale în primul mandat al lui Klaus Iohannis, va fi implicată de TVR în campania socială ”Omul anului”....
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
#Horia Brenciu, #TVR, #emisiune, #concurs, #Anii 90 , #stiri vedete