VIDEO Gala Premiilor Grammy 2021. "Folklore", desemnat albumul anului. Beyonce, cea mai premiata femeie din istoria galei

Luni, 15 Martie 2021, ora 07:31
2134 citiri
VIDEO Gala Premiilor Grammy 2021. "Folklore", desemnat albumul anului. Beyonce, cea mai premiata femeie din istoria galei
Taylor Swift, premiata pentru albumul anului la Gala Premiilor Grammy 2021 FOTO Youtube (Captura)

"Folklore" al lui Taylor Swift a fost desemnat albumul anului la gala Grammy, care a avut loc duminica seara si unde Beyonce a devenit cea mai premiata femeie din istoria distrinctiilor acordate de Recording Academy, dupa ce a primit patru noi trofee.

Stabilita initial pentru 31 ianuarie, ceremonia gazduita de Trevor Noah a fost transmisa duminica seara de CBS de la Los Angeles Convention Center.

Peste 20 de artisti au facut parte din show, cu Harry Styles care a deschis seria de recitaluri in care au fost inclusi Dua Lipa, Taylor Swift, BTS si Post Malone. Unii dintre artisti au cantat live, pe patru scene, iar in cazul altora reprezentatiile au fost pre-inregistrate.

In fata scenelor s-au aflat artisti nominalizati si invitati, toti testati anterior pentru Covid-19. O a cincea scena a fost folosita de prezentatorii premiilor, in mare parte personal de la Teatrul Apollo din New York, de la Station Inn din Nashville si de la Troubadour si Hotel Cafe din L.A.

Beyonce a primit cele mai multe nominalizari pentru gala din acest an, 9, inclusiv pentru "Record of the Year". Swift, Roddy Ricch si Dua Lipa i-au urmat cu cate sase, iar Brittany Howard, cu cinci.

Cate patru nominalizari au avut, intre altii, Billie Eilish, Megan Thee Stallion, Phoebe Bridgers, Justin Bieber, DaBaby, muzicianul jazz John Beasley si compozitorul David Frost.

Cu un total de 28 de premii, Beyonce este acum cea mai premiata femeie din istoria premiilor Grammy, devansand-o pe Alison Krauss. Ea se afla pe locul al saselea intre premiatii galei, barbati sau femei, si este acum la egalitate cu Quincy Jones. In ansamblu, doar dirijorul George Solti are mai multe trofee in palmares, 31.

Duminica, Beyonce a primit patru trofee - impreuna cu Megan Thee Stallion ("Savage (Remix)") - cea mai buna reprezentatie rap si cel mai bun cantec rap, "Black Parade" - cea mai buna reprezentatie R&B, si "Brown Skin Girl" - cel mai bun videoclip muzical.

Taylor Swift a devenit duminica seara prima femeie care a castigat trei trofee la categoria "albumul anului". Ea a mai primit acest premiu pentru "Fearless", in 2010, si pentru "1989", in 2016. "Folklore", castigator la gala de anul acesta, este al optulea album al ei.

Frank Sinatra, Paul Simon si Stevie Wonder sunt singurii artisti care s-au impus de trei ori la aceasta categorie.

Piesa "Everything I Wanted" a lui Billie Eilish a fost aleasa "inregistrarea anului", iar "cantecul anului" a fost "I Can't Breathe" (H.E.R.), compus de Dernst Emile II, H.E.R. si Tiara Thomas.

Megan Thee Stallion a castigat titlul de cel mai bun nou artist, iar Harry Styles, cea mai buna reprezentatie pop solo, cu "Watermelon Sugar".

Lady Gaga si Ariana Grande au format "cel mai bun duo pop", cu melodia "Rain on Me", in timp ce Dua Lipa s-a impus la categoria "album pop vocal", cu "Future Nostalgia".

Cel mai bun album dance/ electro a fost ales "Bubba" semnat de Kaytranada, in timp ce la categoria album instrumental contemporan s-a impus "Live at the Royal Albert Hall" - Snarky Puppy.

Fiona Apple a castigat categoria cea mai buna reprezentatie rock, cu "Shameika", si la categoria album alternativ, cu "Fetch the Bolt Cutters", Body Count, la categoria cea mai buna reprezentatie metal, cu "Bum-Rush", "The New Abnormal" - The Strokes a fost desemnat cel mai bun album rock, iar "Stay High" al lui Brittany Howard a fost ales cel mai bun cantec rock.

"Bigger Love" al lui John Legend a fost ales cel mai bun album R&B, "King's Disease" al lui Nas, cel mai bun album rap, si "Wildcard" al Mirandei Lambert, cel mai bun album country.

Kurt Elling si Danilo Perez au castigat la categoria "cel mai bun album jazz vocal", cu "Secrets Are the Best Stories", iar "All Blues" - Chick Corea, la categoria "improvizatie jazz solo". Chick Corea, Christian McBride si Brian Blade au fost alesi castigatorii categoriei "album jazz instrumental", pentru "Trilogy 2".

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Grammy, #Beyonce, #Taylor Swift, #Premiile Grammy , #vedete straine