Fox News: JR si Dallas au ajutat la caderea comunismului in Romania

Miercuri, 28 Noiembrie 2012, ora 10:38
3685 citiri
Fox News: JR si Dallas au ajutat la caderea comunismului in Romania
Foto: tumblr.com

Larry Hangman, intepretul personajului JR Ewing din serialul american "Dallas", care a captivat telespectatori din intreaga lume timp de 14 ani, a ajutat la caderea comunismului din Romania, potrivit presei americane.

Actorul din "Dallas" a avut multi fani, mai ales in Romania, unde Hangman ramane in memoria oamenilor drept cel care a facut capitalismul "cool" si, eventual, a ajutat la caderea comunismului in zona, transmite Fox News.

"Cred ca am fost indirect responsabili pentru caderea Imperiului (Sovietic)", a declarat Hangman pentru Associated Press, in urma cu un deceniu.

"Ii vedeau pe bogatii membri ai familiei Ewing si spuneau 'Noi nu avem toate aceste lucruri'. Cred ca a fost vechea lacomie cea care i-a facut sa le puna la indoiala autoritatea", a mai spus atunci interpetul personajului JR.

In anii '80, "Dallas" era ultima productie occidentala care a fost transmisa in regiunea Europei Centrale si de Est. Romanii urmareau cu nerabdare serialul si se minunau de luxul si de libertatile pe care le aveau americanii, scrie sursa citata.

Nicolae Ceausescu credea, in schimb, ca serialul sublinia problemele capitalismului, permitand transmiterea sa in ideea ca astfel vor fi intarite avantajele regimului stalinist, insa serialul a avut in mod clar un efect opus.

Hangman a spus de mai multe ori ca aceasta decizie a lui Ceausescu s-a intors ulterior impotriva lui, la Revolutia din 1989.

Ultimul secret al lui JR: A primit bani de la Ceausescu

Interpretul lui JR Ewing din serialul "Dallas" a murit, sambata dimineata, la varsta de 81 de ani, intr-un spital din Dallas.

Actorul suferea de cancer la gat, iar decesul a survenit in urma aparitiei unor complicatii, sambata dimineata.

Larry Hagman s-a nascut in Fort Worth, Texas, in 1931. Mama sa, Mary Martin, a fost vedeta pe Broadway. Actorul a avut probleme cu alcoolul de-a lungul vietii sale, iar sotia sa a fost diagnosticata cu Alzheimer in 2008.

In 1995, dupa ani de alcoolism, Larry Hagman a fost supus unui transpalant de ficat. Acest moment a marcat o schimbare radicala in stilul sau de viata. De atunci, interpretul lui JR a sprijinit activ Fundatia Nationala pentru Rinichi si a sustinut numeroase discursuri impotriva fumatului.

Hangman a anuntat, in 2011, ca sufera de cancer la gat si a inceput tratamentul, in incercarea de a invinge boala, avand in vedere ca se afla intr-un stadiu care putea fi tratat.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#JR sfarsit comunism, #Larry Hangman sfarsit comunism Romania, #JR comunism Romania, #JR comunism Nicolae Ceausescu , #vedete straine