Producator filmului "Shakespeare in Love", aflat in inchisoare, a depus contestatie cu privire la acuzatiile de agresiune sexuala si viol

Luni, 05 Aprilie 2021, ora 21:26
Autor: Radu Arbore
Producator filmului "Shakespeare in Love", aflat in inchisoare, a depus contestatie cu privire la acuzatiile de agresiune sexuala si viol
Harvey Weinstein FOTO: news.ro

Harvey Weinstein a formulat luni contestatie privind condamnarea sa pentru agresiune sexuala si viol, argumentand ca judecatorul a facut multe erori care au dus la un proces trucat, scrie Variety.

Avocatul lui Weinstein, Barry Kamins, a sustinut ca judecatorul trebuia sa excluda juratul 11, precizand ca aceasta nu a fost impartiala deoarece scrisese un roman care implica exploatarea sexuala de catre barbati mai in varsta.

Kamins a sustinut, de asemenea, ca judecatorul James Burke a exclus in mod necorespunzator marturia care ar fi putut sa-i fie de ajutor lui Weinstein. El a contestat si decizia lui Burke de a permite din partea a trei femei sa depuna marturie despre agresiuni sexuale de care nu este invinuit Weinstein.

Weinstein, 69 de ani, a fost condamnat in februarie 2020 pentru doua capete de acuzare: viol de gradul trei si agresiune sexuala de gradul I. Juratii l-au achitat de alte doua invinuiri grave privind "agresiune sexuala".

Fostul producator ispaseste o pedeapsa de 23 de ani de inchisoare intr-o inchisoare de stat din apropiere de Buffalo, New York. Daca condamnarea sa nu va fi anulata, el ar putea fi eliberat conditionat cel mai devreme in noiembrie 2039.

Harvey Weinstein, producator al unor filme ca "Pulp Fiction", "Shakespeare in Love" si "Sin City", este, de la inceputul miscarii #MeToo, primul barbat acuzat de abuz sexual care este implicat intr-un proces penal si care este condamnat.

 Articol citit de 2457 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  valexandru1
  06.04.2021, 08:00
  este prima victima
  a miscarii woke... sper ca unii isi mai amintesc de anii '50 ai prigoanei comuniste...
  valexandru1
  06.04.2021, 07:58
  este prima victima
  a miscarii woke...
  Semnat
  06.04.2021, 01:16
  Radu Arbore,
  E chiar asa de greu sa adaptati o traducere? Pai daca si ziaristii schingiuiesc sarmana limba romana, ce sa mai asteptam de la altii?
  "El a contestat si decizia lui Burke de a permite din partea a trei femei sa depuna marturie despre agresiuni sexuale de care nu este invinuit Weinstein." sau:
  "ispaseste o pedeapsa de 23 de ani de inchisoare intr-o inchisoare"...
  ORCA
  05.04.2021, 21:51
  Weinstein, Epstein si alti "stein".Poporul ales este fie genial, fie
  nebun. Ma intreb: "oare costul genialitatii este nebunia" ?

  Pina una alta...shalom, shalom....va iubim asa cum sinteti.
  Gigi Contra
  06.04.2021, 00:23
  Genial? Asta e ca: "face 23 de ani de parnaie dar a si .utut"
  A ramas fara bani, firma e falimentata si frac'su incearca sa-si salveze macar scaunele de la birou. Copiii lui si-au schimbat numele, toti se dezic de el desi ii mancau din palma acum cativa ani.