Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Vedete > actori
A   A   A

Leonardo DiCaprio neaga acuzatiile presedintelui Braziliei ca ar fi finantat incendierea padurii amazoniene

Leonardo DiCaprio neaga acuzatiile presedintelui Braziliei ca ar fi finantat incendierea padurii amazoniene
Foto: Instagram/ leonardodicaprio
Leonardo DiCaprio, cunoscut si pentru implicarea sa in actiuni ecologiste, a negat acuzatiile presedintelui brazilian Jair Bolsonaro, potrivit caruia actorul american ar fi finantat incendierea deliberata a padurii amazoniene, fiind parte a unei "campanii impotriva Braziliei".

"Desi merita sa fie sprijinite, nu am finantat organizatiile vizate", a scris actorul in varsta de 45 de ani intr-un mesaj publicat pe contul sau de pe Instagram, sambata.

Jair Bolsonaro - un politician populist, poreclit "Trump de la tropice", care a promis sa expulzeze organizatiile neguvernamentale din Brazilia - a facut aceste afirmatii vineri, in fata sustinatorilor sai: "Acest Leonardo DiCaprio este un tip tare, nu-i asa? Oferind bani pentru a incendierea Amazonului".
View this post on Instagram
At this time of crisis for the Amazon, I support the people of Brazil working to save their natural and cultural heritage. They are an amazing, moving and humbling example of the commitment and passion needed to save the environment. The future of these irreplaceable ecosystems is at stake and I am proud to stand with the groups protecting them. While worthy of support, we did not fund the organizations targeted. I remain committed to supporting the Brazilian indigenous communities, local governments, scientists, educators and general public who are working tirelessly to secure the Amazon for the future of all Brazilians. A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on Nov 30, 2019 at 7:48am PST
Acuzatiile lui Bolsonaro

Acuzatia - pentru care presedintele Braziliei nu a oferit nicio dovada - a fost precedata de o afirmatie la fel de nefondata, rostita joi de liderul brazilian intr-o transmisiune live pe Facebook.

"Leonardo DiCaprio, la naiba, colaborezi la incendierea Amazonului", a afirmat Bolsonaro, acuzand actorul ca face parte dintr-o "campanie (internationala) impotriva Braziliei".

Acuzatiile lansate de Bolsonaro se refera la arestarea a patru pompieri voluntari pe care politia locala i-a acuzat ca ar fi iscat incendii in padurea amazoniana pentru a stimula eforturile de strangere de fonduri ale unei organizatii internationale.

Pompierii au fost eliberati joi, pe fondul criticilor publicului privind ancheta politiei.
Si WWF neaga acuzatiile

Eduardo, unul din fiii presedintelui, a afirmat intr-un mesaj pe Twitter ca DiCaprio a donat 300.000 de dolari "organizatiei neguvernamentale care a dat foc Amazonului" si a acuzat grupul World Wildlife Fund (WWF) ca a platit aproximativ 13.000 de lire sterline unui ONG pentru fotografii cu incendiile de padure din regiunea amazoniana. WWF Brazilia a negat vehement acuzatiile.

Bolsonaro, investit in functia in luna ianuarie, si-a exprimat in mod repetat animozitatea fata de activistii ecologisti, ONG-uri si lideri straini care au militat pentru protejarea ecosistemului din regiunea Amazonului si au criticat politicile Administratiei sale privind mediul.

Acuzatiile lansate de Bolsonaro la adresa actorului au fost ridiculizate si criticate de opozitia de la Brasilia si activisti.
"Este in joc viitorul acestor ecosisteme unice si sunt mandru ca sunt alaturi de grupuri care le protejeaza", a mai spus DiCaprio in mesajul publicat sambata pe Instagram.

Actorul Leonardo DiCaprio este de foarte multi ani un sustinator infocat al cauzei ecologiste, iar, din 1998, fundatia sa a donat 80 de milioane de dolari pentru campanii dedicate mediului.
Facebook ShareTweet
 Duminica, 01 Decembrie 2019, ora 10:51

 Articol citit de 2349 ori

Citeste si: