Designerii straini, despre rochia cu icoane a Mariei Simion - ce spune cel care o imbraca si pe Lady Gaga

Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 12:33
13455 citiri
Designerii straini, despre rochia cu icoane a Mariei Simion - ce spune cel care o imbraca si pe Lady Gaga

"Rochia cu icoane", asa cum a fost poreclita creatia designerului roman Maria Simion purtata recent la un eveniment monden de Giulia Anghelescu, a starnit un tsunami de reactii in Romania, dar si peste hotare.

In timp ce unii striga "blasfemie", designerul Antonio Urzi, care a colaborat cu Armani la realizarea unor tinute pentru Lady Gaga, e de parere ca "nu e nimic profan" in asta, creatia spargand tiparele conventionalului intr-un sens bun.

"Din punctul meu de vedere, imaginile cu motive religioase folosite in realizarea unei colectii sunt foarte interesante. (...). Nu gasesc deloc profan, de rau gust si nici macar 'trash' aceasta creatie. Dimpotriva, (...) e stimulanta.

Stiu ca in fiecare zi majoritatea persoanelor se scandalizeaza si unii iubesc sa critice un artist care este 'in afara schemelor', in special daca se atinge 'sacrul', chiar combinat cu 'profanul'. Dar eu sincer admir si prefer un artist ca Maria Simion", a spus designerul Antonio Urzi, care a colaborat cu casa Armani, rugat sa-si dea o parere avizata pe creatia romancei chiar de echipa Mariei Simion. Raspunsurile designerului au fost remise Ziare.com.

Comparata cu Alexander McQueen

Si Laura Anselmi, graphic designer la Harrods, in Londra, a sarit in apararea spiritului creator al designerului roman: "Ideea motivelor religioase este o noua propunere (...). Mai ales cruci intoarse, element vazut des pe tricouri. Exista chiar o "revizitare" a mortii si a macabrului, ca si concept, chiar de catre Alexander McQueen, iar acest lucru a trezit in multi designeri trenduri cu motive religioase sau impotriva religiei chiar.

Eu, personal, nu as imbraca creatii cu motive impotriva religiei, pentru ca sunt credincioasa, dar pentru cine nu e sigur este cel mai recent dintre trenduri. Nu este nimic rau la creatia Mariei Simion (...), depinde foarte mult de politica de marketing a colectiei si de cat crede intr-adevar in aceasta colectie. Maria Simion este foarte ok! Voi vizita si eu site-ul si celelalte creatii!", a declarat Laura Anselmi.

Si Gianni Sapone, designer de la Alta Moda Roma, impartaseste aceste opinii: "Imi place... Nu vad nimic rau in asta, daca se conserva bunul gust in aceste tendinte. Nu cred ca este un lucru rau, iar tu vorbesti cu unul care in anul 2000 a deschis Alta Moda Roma cu o colectie impotriva bisericii si a religiei. Am avut critici, denunturi peste denunturi, dar mi-au facut doar publicitate!!! Maria Simion sa nu fie preocupata si sa mearga pe strada ei", i-a transmis designerul Mariei Simion, raspuns remis Ziare.com.

Si Francesco De Simone, designer si asistent personal al lui Giorgio Armani s-a pronuntat legat de aceasta creatie: "Cred doar ca masa, in general, este foarte foarte putin informata!".

Maria Simion: Nu sunt chiar asa de usor de afectat!

In urma cu mai putin de o saptamana, designerul Maria Simion a declarat pentru Ziare.com ca "Rochia nu are icoane pe ea, am spus, si cine a vrut sa inteleaga a inteles (...). Croiala este ideea mea 100%". In plus, a tinut sa specifice ca "Pe rochie este St Maria De Guadalupe".

Designerul "rochiei cu icoane", Maria Simion: Nu exista femei urate sau grase, exista doar haine prost alese! Interviu

La sfarsitul lunii octombrie, Giulia Anghelescu a purtat cu mandrie la un eveniment monden creatia Mariei Simion.

Scadalos? Giulia s-a afisat intr-o rochie cu icoane

Intrebata de Ziare.com daca va merge in continuare pe acest drum, Maria Simion a declarat ca nu stie pentru moment daca va mai realiza tinute in acelasi stil, insa cu siguranta nu va parasi panta "controverselor". "Nu sunt chiar asa de usor de afectat, am vrut opinia unor adeverati profesionisti pentru ca replica mea sa fiu una cat mai eleganta si in tema!", a declarat designerul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#designeri straini rochie icoane Maria Simion, #designer Maria Simion scandal, #rochie icoane designer roman, #rochie icoane Giulia Anghelescu, #Maria Simion designeri straini, #Antonio Urzi Maria Simion, #Antonio Urzi Lady Gaga , #vedete romanesti