Delia, despre concertul de la Chisinau pe care alti artisti l-au refuzat: Mi se pare trist si totodata periculos!

Luni, 07 Septembrie 2015, ora 14:32
6610 citiri
Delia, despre concertul de la Chisinau pe care alti artisti l-au refuzat: Mi se pare trist si totodata periculos!
Foto: Facebook/Delia Official

Delia a sustinut duminica un concert la Chisinau, organizat de statul moldovean, eveniment la care mai multi artisti din Republica Moldova, dar si Romania au ales sa nu participe nedorind sa fie acuzati ca sunt implicati politic.

Autoritatile moldovene au organizat doua concerte cu intrare gratuita, unul la Chisinau si unul la Orhei, in acelasi timp in care in Capitala Republicii Moldova a fost organizat un protest fata de clasa politica care a avut loc in Piata Marii Adunari Nationale.

Delia a reactionat luni printr-un mesaj pe o retea de socializare, transmitand fanilor sai ca nu este implicata politic si ca doar a respectat un contract.

"Mi-ar placea foarte mult sa intelegeti ca muzica nu e coordonata de politica. Concertul pe care l-am sustinut ieri la Chisinau a fost sustinut in urma unui contract pe care mi l-am respectat. Nu sunt implicata politic nici in Romania, nici in Republica Moldova si nici nu voi fi. Muzica mea este despre iubire, iar un cantaret care isi respecta publicul isi sustine angajamentele fata de acesta", a scris pe Facebook Delia.

Motivul pentru care Loredana si Stefan Banica si-au anulat brusc concertele de duminica

Cantareata a precizat ca intelege tristetea oamenilor, dar ca isi doreste ca acestia sa nu isi mai verse amarul pe artisti.

"Mi se pare trist si totodata periculos ca un artist sa fie nevoit sa faca o analiza a culiselor, cand noi doar vrem sa aducem bucurie oamenilor prin muzica. Ieri dimineata am fost urmariti de o masina pana acasa, iar unul dintre instrumentistii mei a fost atacat de catre un protestatar prin metoda 'pieing' (lovit cu o placinta in fata - n.red.).

Nu consider ca prin muzica mea bulversez sau schimb in vreun fel scena politica, asa ca mi-as dori sa se opreasca aceste persecutari si sa intelegeti ca pozitia mea este departe de tot ce se intampla in aceste zile in Republica Moldova", a incheiat artista.

Sambata mai multi artisti moldoveni si romani au anuntat pe retelele de socializare ca nu vor canta la concertele din Republica Moldova nedorind sa se implice in vreun fel in scandalul politic. Printre acestia s-au numarat Stefan Banica, Loredana, Pavel Stratan si Pasha Parfeni.

A.G.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Delia concert Chisinau, #Delia concert Moldova, #artisti concerte Chisinau , #Delia Matache