Ultimele noutati despre ceremonia de decernare a premiilor Oscar. Covorul rosu "mult redus", interventiile prin Zoom nu vor exista

Duminica, 18 Aprilie 2021, ora 11:18
2478 citiri
Ultimele noutati despre ceremonia de decernare a premiilor Oscar. Covorul rosu "mult redus", interventiile prin Zoom nu vor exista
Gala de decernare a premiilor Oscar a fost amanata in 2021 FOTO Pixabay

O ceremonie conceputa ca un film si 100% sigura in contextul sanitar este reteta propusa de Academia americana pentru gala premiilor Oscar, ce va avea loc pe 25 aprilie.

Producatorii galei - Steven Soderbergh, Stacey Sher si Jesse Collins - au dezvaluit sambata seara, intr-o conferinta online, cateva noi detalii.

"Nu exista un univers posibil in care vom pune pe cineva in pericol", a spus Soderbergh, premiat cu Oscar pentru regia "Traffic" (2000), citeaza TVE.

Decernarea premiilor Oscar de anul acesta a fost amanata doua luni din cauza pandemiei si ceremonia va avea loc dupa un sezon inedit, cu gale ca Globurile de Aur, Grammy si BAFTA in format virtual.

Evenimentul va avea loc la Dolby Theatre, locul traditional de desfasurare, dar cu centrul la Union Station, gara din Los Angeles unde va fi amenajat un spatiu special.

"Prima intrebare pe care ne-am pus-o a fost daca putem face asta in siguranta pentru toti participantii si sa fie ceva care sa nu ne aminteasca de durerea si distantarea pe care atatea milioane de oameni le-au trait in ultimele 14 luni", a spus Soderbergh.

Producatorii au recunoscut ca sa garanteze un mediu sigur este "incredibil de complex" si au subliniat ca abordarea lor se bazeaza pe "stiinta si bunul simt" . Ei au subliniat ca industria filmului a fost intre primele care au conceput protocoale pentru a reveni in activitate.

A fost deja anuntat ca cei care vor veni pentru gala din afara orasului vor trebui sa faca teste PCR pentru Covid-19 si sa stea o perioada in carantina. Producatorii au facut acum precizari vagi cu privire la necesitatea ca publicul sa poarte masti de protectie.

"Mastile vor juca un rol foarte important in istoria acelei nopti", a spus Soderbergh. "Daca este criptic, asa trebuie sa fie".

Conceptul de "istorie" a premiilor Oscar este ceva ce producatorii subliniaza constant in ultimele luni si reprezinta ideea de baza a galei: va fi un eveniment mult mai asemanator unui film decat unei ceremonii obisnuite.

Gala Oscar 2021 va avea estetica unui film, va fi transmisa in 24 de cadre pe secunda si cu un format panoramic, vor fi folosite incadrari similare unei filmari si nu unui program de televiziune, si, potrivit producatorilor, vor fi "trei ore de divertisment" bazate pe "optimism" si "onestitate".

Ei au reiterat ca interventiile prin Zoom nu vor exista si vor opta, acolo unde este cazul, prin conexiune prin satelit.

"Motivul pentru asta este ca asa vom putea controla imaginea, vom putea controla sunetul si va parea mult mai integrat in tot spectacolul", a explicat Soderbergh.

Doua sedii secundare ale Oscar vor fi in Londra si Paris, unde vor putea veni nominalizatii ce nu pot ajunge la Los Angeles.

Covorul rosu va fi anul acesta "mult redus" si va fi inclus in avanpremiara show-ului, cand vor fi interpretate cele cinci piese nominalizate la categoria "cel mai bun cantec original".

De asemenea, va fi conceput un program special post-ceremonie.

Intre prezentatorii galei se numara Brad Pitt, Zendaya, Rita Moreno, Joaquin Phoenix, Harrison Ford, Laura Dern, Regina King, Marlee Matlin, Reese Witherspoon, Renee Zellweger, Angela Bassett, Halle Berry, Bong Joon Ho, Don Cheadle si Bryan Cranston.

Alte nume urmeaza sa fie anuntate zilele acestea.

Lungmetrajul "Mank" al lui David Fincher, cu Gary Oldman in rol principal, a primit cele mai multe nominalizari la Oscar 2021, zece, insa "Nomadland" al lui Chloe Zhao, cu Frances McDormand in centru, cu opt selectii, este favorit.

O productie romaneasca se afla acum pentru prima data in randul nominalizatilor - "colectiv", regizat de Alexander Nanau, este candidat la doua categorii: "cel mai bun lungmetraj documentar" si "cel mai bun lungmetraj international".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#premiile Oscar, #colectiv, #gala, #ceremonie , #vedete straine