''Chromatica'', noul album al cantaretei Lady Gaga, a debutat pe primul loc in topul britanic

Sambata, 06 Iunie 2020, ora 15:33
3582 citiri
''Chromatica'', noul album al cantaretei Lady Gaga, a debutat pe primul loc in topul britanic
Foto: Facebook /Lady Gaga

"Chromatica", noul album de studio al cantaretei americane Lady Gaga, a debutat direct pe primul loc in topul din Marea Britanie si este materialul discografic cu cele mai mari vanzari din 2020 in prima saptamana de la debut in aceasta tara, depasind totalul combinat al celorlalte albume din top 10, informeaza BBC.

Acest disc, lansat pe 29 mai si care marcheaza revenirea cantaretei Lady Gaga la statutul de super-vedeta a muzicii pop, s-a vandut in 53.000 de copii in Marea Britanie, fiind pana acum cel mai bine vandut album al anului in prima saptamana de dupa lansare. Totodata, "Chromatica" este albumul cu cele mai rapide vanzari din discografia cantaretei Lady Gaga dupa materialul ei discografic "Artpop" din 2013.

"Chromatica" include si single-ul "A Star Is Born", pentru care Lady Gaga a castigat in 2019 premiul Oscar la categoria "cel mai bun cantec original".

Criticii de specialitate afirma ca acest disc marcheaza revenirea cantaretei americane la statutul de super-vedeta a muzicii pop, dupa cel de-al cincilea album al ei, "Joanne", un material cu multe piese acustice si cu influente country, si dupa semi-esecul reprezentat de albumul ei experimental "Artpop".

Lady Gaga, care s-a luptat cu afectiuni cronice si cu depresia, afirma ca noul ei album se doreste a fi un antidot la perioada dificila prin care trece intreaga omenire.

Pe urmatoarele locuri din topul britanic - Official Charts - s-au clasat albumele "Dissimulation", de KSI, "Divinely Uninspired", de Lewis Capaldi, "Future Nostalgia", de Dua Lipa, si "Fine Line", de Harry Styles.

Potrivit Official Charts Company, "Chromatica" a fost cel mai popular album in toate formatele disponibile - unitati fizice, streaming si descarcari online -, dar si albumul cu cele mai mari vanzari in prima saptamana dupa lansare in format vinil (8.500 de copii vandute).

Trei dintre piesele de pe acest album au patruns in topul britanic: "Rain On Me" (un duet Lady Gaga - Ariana Grande, pe locul al doilea), "Sour Candy" (o colaborare cu grupul K-pop Blackpink, pe locul al 17-lea) si "Alice" (cantec inspirat din "Alice in Tara Minunilor", de Lewis Carroll, pe locul al 29-lea).

Pe primul loc in topul single-urile din Marea Britanie se afla piesa "Rockstar", (DaBaby ft. Roddy Rich), urmata de cantecele "Rain On Me" (Lady Gaga si Ariana Grande), "Rover" (S1MBA ft.DTG), "Toosie" (Slide Drake) si "Breaking Me" (Topic ft. A7S).

Specialistii se asteapta ca Lady Gaga sa debuteze cu albumul "Chromatica" pe primul loc si in topul american Billboard de saptamana viitoare, cu vanzari estimate la 250.000 de unitati.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#album Lady Gaga top britanic, #Chromatica Lady Gaga , #vedete straine