Christian Sabbagh ignora amenintarile la adresa familiei si faptul ca a fost injunghiat si reia o veche activitate Interviu

Vineri, 08 Ianuarie 2016, ora 06:52
18615 citiri
Christian Sabbagh ignora amenintarile la adresa familiei si faptul ca a fost injunghiat si reia o veche activitate Interviu
Foto: Facebook/Christian Sabbagh

Christian Sabbagh a renuntat la pupitrul stirilor pentru a se intoarce pe teren. Jurnalistul va realiza productia "Sabbagh in actiune", o emisiune de investigatii in care vor fi prezentate cazuri spectaculoase si operatiuni riscante. Productia va incepe sambata seara la Kanal D.

Christian Sabbagh s-a intors la aceasta activitate, desi experientele trecute au atras multe amenintari la adresa familiei sale si chiar a fost injunghiat in fata blocului in care locuia.

Despre aceste evenimente neplacute, dar si despre ce l-a motivat sa revina in aceasta postura a explicat Christian Sabbagh intr-un interviu acordat Ziare.com.

Christian Sabbagh, amenintat cu moartea de proxeneti - stiristul si-a ascuns familia

Dupa cativa ani la pupitrul stirilor, ati reluat o activitate care v-a consacrat. Cum v-ati decis sa incepeti din nou o astfel de emisiune?

In toata aceasta perioada am primit foarte multe mesaje, strigate de ajutor din partea oamenilor, si astfel ne-am gandit ca prin emisiunea "Sabbagh in actiune" ii putem ajuta, prevenind si aratand pericolele la care sunt expuse anumite persoane. Putem invata din dramele prin care trec anumiti oameni.

A fost prezentata ca fiind o emisiune cum nu s-a mai vazut la televiziunile din Romania. De ce? Ce are deosebit fata de cele care v-au consacrat?

Asa cum s-a intamplat si in operatiunea de eliberare a ostaticilor din Libia, cea din Siria sau Germania, suntem o echipa de televiziune care lucreaza sub acoperire pentru a salva vieti. Nu ne rezumam doar la a prezenta un caz, ci incercam sa gasim solutii viabile.

Care a fost cea mai riscanta operatiune la care ati participat pana acum la filmari? V-a impresionat ceva foarte mult?

Toate aceste operatiuni la care am participat au avut grad ridicat de risc, fie ca vorbim de recuperarea fetei obligate sa se prostitueze in Germania sau de interventia pentru aducerea acasa, din Libia, a celor 33 de muncitori romani.

Christian Sabbagh, detalii uimitoare din ancheta pentru eliberarea a 33 de romani sechestrati in Libia - Interviu

S-a intamplat ca in aceasta perioada sa se schimbe total o idee pe care o aveati despre ceea ce se intampla in aceasta lume mai putin cunoscuta? Ceva care sa va socheze cu adevarat?

Orice caz este socant. Avem de-a face cu oameni care nu au nimic de pierdut si sunt in stare de orice; spre exemplu, la filmarile pentru "Sabbagh in actiune", am avut un coleg grav ranit. Pana si mie mi-a fost pusa viata in pericol, am fost la un pas de a fi rapiti, dar ne-am asumat aceste riscuri.

Din experienta dvs, care sunt cele mai periculoase zone din Capitala?

Nu exista o zona mai periculoasa decat alta in Bucuresti pentru ca pericolul pandeste la orice pas. Anumiti indivizi cu care intri in contact pot fi periculosi.

Stiu ca la un moment dat ati fost injunghiat in fata blocului. Avea legatura cu meseria dvs?

Da, categoric, insa s-a intamplat in urma cu multi ani. Norocul meu a fost ca aveam o jacheta foarte groasa, iar in momentul cand a infipt cutitul, s-a infasurat in geaca pe care o purtam.

Christian Sabbagh, despre amenintarile la adresa familiei sale: Depasesc orice granita

Ati locuit in Liban in copilarie. Ce va amintiti din acea perioada?

Am crescut ca oricare alt copil libanez in razboi. Amintirea razboiului inca este vie.

Cum v-ati intors in Romania?

In Romania am venit in 1987 pentru ca tatal meu a decis ca in Liban nu se mai poate sta. Am avut trei optiuni la acea vreme: Statele Unite ale Americii, Franta si Romania. Am ales Romania pentru ca sunt roman, copilarisem aici, ma legau foarte multe lucruri de aceasta tara. Eram extrem de atasat de Romania.

Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#Christian Sabbagh in actiuni, #Christian Sabbagh jurnalist, #Christian Sabbagh emisiune , #vedete romanesti