Calin Goia, despre cum reuseste sa fenteze tabloidele si isteria campaniei Ice Bucket Challenge Interviu

Marti, 02 Septembrie 2014, ora 11:58
3457 citiri
Calin Goia, despre cum reuseste sa fenteze tabloidele si isteria campaniei Ice Bucket Challenge Interviu
Foto: Facebook/Voltaj

Printre artistii romani care s-au alaturat mult mediatizatei si criticatei campanii Ice Bucket Challenge se numara si Calin Goia, solistul trupei Voltaj.

Calin a explicat pentru Ziare.com de ce a ales sa raspunda provocarii de a-si turna o galeata cu apa cu gheata in cap si sa doneze bani pentru cercetari in domeniul sclerozei laterale amiotrofice, o afectiune progresiva, invalidanta si fatala.

Artistul ne-a dezvaluit si ce surprize pregateste Voltaj in continuare, dar si care este activitatea casnica pe care o uraste.

V-ati alaturat vedetelor care au raspuns Ice Bucket Challenge. Cum vedeti aceasta campanie?

O idee care s-a dovedit extrem de eficienta. E nevoie de implicare in astfel de cauze, iar daca e cazul sa-ti torni o galeata cu gheata in cap ca sa atragi atentia, merita. Important este ca, dupa distractia aferenta, sa nu uiti sa si donezi.

Sunt numeroase voci care au criticat acest demers. Cum comentati?

E normal sa apara si critici, exista o categorie de oameni care sunt impotriva, indiferent despre ce e vorba. E mai simplu sa te impotrivesti si sa nu scoti niciun ban din buzunar. Dar cred ca e o atitudine gresita.

Pe de alta parte, Cabral si alte vedete au punctat faptul ca macar in acest fel ei au facut o donatie pe cand cei care critica demersul nu fac nimic. Ii impartasiti parerea?

In totalitate. E adevarat ca nu trebuie neaparat o astfel de campanie ca sa donezi, dar daca ea apare, trebuie sa te implici. Macar atunci!

Cine si de ce a refuzat sa participe la Ice Bucket Challenge

Ati facut si acte caritabile despre care nu a stiut nimeni?

De cele mai multe ori, asa s-a intamplat. Am facut publice anumite acte caritabile doar atunci cand acest lucru a ajutat cauza respectiva. E mai bine sa faci decat sa te lauzi ca faci. Si s-o faci pentru sufletul tau, nu pentru recunoastere publica, fara sa astepti multumiri si elogii.

De asemenea, multi dintre colegii dvs au ales sa doneze si sange. Veti face si acest lucru?

Am mai donat si cu alta ocazie, nu ar fi prima oara. E un efort minim pentru un lucru extrem de important.

Acum sa trecem si la partea profesionala. Ce pregateste Voltaj in perioada urmatoare?

Lucram la un nou album, dar pe masura lucrului la el vom mai scoate single-uri, primul trebuind sa apara pana la finalul acestui an. In rest, multe concerte.

Sunteti foarte cunoscut, dar stati departe tabloide. Cum reusiti?

Nu e asa greu. Daca iti vezi de treaba, nu mai esti la fel de interesant pentru tabloide.

Ce stil muzical nu ati putea interpreta niciodata?

Sunt mai multe, nu neaparat ca nu mi-ar placea. Dar trebuie sa ai vocea potrivita pentru ceea ce canti. Eu unul, spre exemplu, nu as putea sa cant R&B, desi stilul imi place.

Multa vreme artistii romani au lansat piese in engleza, dar acum trendul s-a schimbat revenind la limba romana. Va ajuta sau nu aceasta schimbare?

Noi totdeauna am cantat in limba romana. Asa ca, acum, asta e un avantaj. Dar cum nu am facut-o nici in trecut, nu am schimba limba doar pentru ca se schimba trendul. Daca ai un mesaj care se adreseaza romanilor, cel mai bine e s-o faci in limba romana.

Pe plan personal va mai doriti ceva?

Sunt implinit si fericit. Imi doresc sa raman asa, iar familia mea sa fie bine si sanatoasa.

Care este activitatea casnica pe care o urati?

Sa fac curatenie, n-am rabdare.

Care a fost cea mai grea intrebare pe care v-au adresat-o copiii dvs?

Inca nu pun intrebari grele, doar foarte amuzante. E interesant sa vezi cum evolueaza si cum vad ei lucrurile la varsta lor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Calin Goia Ice Bucket Challenge, #Calin Goia Voltaj piese noi, #Calin Goia Voltaj , #vedete romanesti