Bob Dylan a declarat ca imaginile cu moartea lui George Floyd i-au "facut raut"

Sambata, 13 Iunie 2020, ora 14:44
2199 citiri
Bob Dylan a declarat ca imaginile cu moartea lui George Floyd i-au "facut raut"
FOTO: Bob Dylan/Facebook

Legendarul muzician Bob Dylan a marturisit, intr-un rar interviu publicat vineri de New York Times, ca a fost i-a "facut rau" sa vada inregistrarea video cu moartea americanului de culoare George Floyd, asfixiat la data de 25 mai de un politist alb in statul sau natal, Minnesota, relateaza AFP.

"Mi-a facut rau sa-l vad torturat astfel", a declarat muzicianul in primul sau interviu acordat dupa castigarea premiului Nobel pentru Literatura in 2016.

"Depaseste groaza. Speram ca in curand se va face dreptate familiei Floyd si tarii", a adaugat el.

In varsta de 79 de ani, legendarul muzician folk-rock, ale carui piese, precum "Hurricane" (1976), denunta violenta politiei fata de minoritatea de culoare, va lansa la 19 iunie primul sau album cu piese originale din ultimii opt ani, "Rough and Rowdy Ways".

La sfarsitul lunii martie, cand pandemia a inceput sa loveasca puternic Statele Unite, Bob Dylan a lansat prima sa melodie din ultimii in opt ani, "Murder Most Foul", o balada de 17 minute dedicata asasinarii presedintelui John F. Kennedy.

In interviul publicat vineri, realizat telefonic de la domiciliul sau din Malibu, California, el s-a declarat pesimist cu privire la viitorul lumii si consecintele pandemiei provocata de noul coronavirus. "O aroganta extrema poate avea uneori urmari dezastruoase. Poate ca suntem pe punctul anihilarii", a spus artistul dand deoparte orice notiune de avertizare "biblica".

El a spus ca nu se gandeste la propria moarte. "Ma gandesc la moartea rasei umane", a spus muzicianul. "Calatoria lunga si ciudata a maimutei goale (...) Fiecare fiinta umana, oricat de tare si de puternica, este fragila in fata mortii. Ma gandesc in general, nu in termeni personali", a adaugat el.

Inainte de pandemie, Bob Dylan a sustinut regulat concerte. El avea planificata in special o serie de concerte in aprilie in Japonia si in iunie in Statele Unite, toate evenimentele fiind insa anulate.

Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Protestele faţă de războiul din Gaza s-au extins de la Columbia şi Yale la alte universităţi, în timp ce oficialii se străduiesc să disperseze o mişcare de protest în plină expansiune,...
Salvare miraculoasă pe autostradă: Un american a fost scos din mașina sa cuprinsă de flăcări VIDEO
Salvare miraculoasă pe autostradă: Un american a fost scos din mașina sa cuprinsă de flăcări VIDEO
Un bărbat de 70 de ani din SUA a intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat pe o autostradă din Minnesota. Imediat după impact, bărbatul s-a trezit că nu mai poate ieși din mașina...
#Dylan, #George, #floyd, #moarte, #America, #SUA , #vedete straine