Bill Gates va investi 2 miliarde de dolari pentru a preveni schimbarile climatice

Duminica, 01 August 2021, ora 18:032132 citiri
Bill Gates va investi 2 miliarde de dolari pentru a preveni schimbarile climatice
Bill Gates. Foto: Hepta (Arhiva)

Fondatorul Microsoft Bill Gates intentioneaza sa investeasca 2 miliarde de dolari in proiecte si start-up-uri in urmatorii cinci ani pentru a preveni schimbarile climatice, relateaza dpa.

Inovatiile sunt necesare pentru a preveni un dezastru climatic, a afirmat Bill Gates in declaratii publicate luni in cotidianul de afaceri german Handelsblatt. Acest lucru nu este imposibil, insa va fi foarte dificil, a adaugat el.

Gates a cerut, de asemenea, o crestere de cinci ori a investitiilor guvernamentale in cercetarea energiei curate si a altor inovatii climatice din intreaga lume in urmatorul deceniu.

Antreprenorul si filantropul estimeaza ca va fi nevoie de cel putin 110 miliarde de dolari anual pentru cercetare.

In noua sa carte, "Cum sa eviti un dezastru climatic", Gates cere ca emisiile de CO2 sa fie eliminate complet pana in 2050 pentru a se evita pagube economice si de mediu enorme.

El sustine ca omul trebuie sa schimbe economia fizica intr-un ritm nemaivazut pana acum. In plus, crede ca taxele pe CO2, tranzactionarea certificatelor verzi si energiile alternative, precum energia solara si eoliana, sunt indispensabile.

ado.slave('adoceanrozppgpmfhpf', {myMaster: 'yqOQusPcN7YpK8epoz4PHfp1DXzLrae0w.7FUS25ohX.g7' });