Artist roman, revoltat de lipsa masurilor de protectie in biserici: "E normal ca o gasca de handralai sa mozoleasca aceeasi icoana, in acelasi loc?"

Marti, 06 Octombrie 2020, ora 22:20
9014 citiri
Artist roman, revoltat de lipsa masurilor de protectie in biserici: "E normal ca o gasca de handralai sa mozoleasca aceeasi icoana, in acelasi loc?"
Mani Gutau este solistul trupei Urma FOTO Facebook/ Mani Gutau

Mani Gutau, solistul formatiei Urma, a povestit pe pagina sa de Facebook o intamplare din Bucovina, unde a participat la un parastas.

Artistul arata ca in biserica unde se tinea slujba de pomenire nimeni nu respecta regulile de prevenire a raspandirii coronavirusului.

" Cu putin timp in urma am fost in Bucovina, eram dator un parastas.

In biserica, formatie completa: popi, dascali, cantori, palimari, pomanagii etc.

Minim zece la numar.

Nici o masca.

Relaxare totala, ii durea la patrafir de covid, legi si stari de urgenta.

Cam asa sta treaba in tarisoara noastra draga.

Angajati ai statului, platiti din bani publici, se pisa pe ele reguli si legi, cum vor muschii lor, oriunde si oricand.

Ei sunt mai presus de orice lege, mai ales impozite", scrie Mani Gutau pe pagina sa.

Artistul face o comparatie cu cei care merg la concerte, unde distantarea este atent urmarita, in timp ce in biserica saruta toata lumea icoanele fara ca acestea sa fie dezinfectate macar inainte.

"Intre timp restul fraierilor rabda, n-au ce face, unde-i lege nu-i tocmeala.

La concerte tre' sa stam cate doi la masa de sase, musai cu masca si imbibati in dezinfectant, da' in biserica e absolut normal ca o gasca de handralai sa mozoleasca aceiasi icoana, in acelasi loc.

Serios, m-am uitat atent, s-au pupat unul cu celalalt, si-au lipit boticul de icoana fix in acelasi loc, zici ca s-au vorbit intre ei sa nu murdareasca rama.

A trebuit sa-mi musc buzele de cateva ori, sa nu rad de unul singur si sa raman pierdut si trist, in ton cu atmosfera parastasului.

Mi-a fost foarte greu", a mai scris artistul.

Mani Gutau a mai povestit ca nici cei mai tineri, care teoretic ar avea mai mult acces la informatie, nu iau in seama masurile impuse de autoritati.

"Sub ochii mei un domn relativ tanar, apretat si aranjat, a pupat cu patos icoana fix in locul in care, doar cu cateva minutele inainte, isi lipise proteza o baba trecuta de prima batranete.

Am vrut sa strig, sa-l feresc de nenorocire, da' in biserica sta lumea cu ochii pe tine ca pe ceasul de la butelie.

Cand a trecut pe langa mine am vrut sa ii soptesc usor sa se clateasca acasa pe guritza cu clor, da' nu parea genul de crestin prietenos.

Arata mai pe mainstream asa, fan familia traditionala, antivaccin si box in familie.

Vaya con virus, i-am zis cu mila in gand, si m-am rugat sa bea macar o vodca in drum spre casa.

Urmeaza bataie pe hartie igienica si declaratie pe propria raspundere sa iesi pe balcon.

Amin", se mai arata in postarea artistului.

Restrictii dure in Bucuresti incepand cu 7 octombrie: se inchid restaurantele si cafenelele la interior. Spectacolele si concertele - interzise

CORONAVIRUS Romania. Bilant negru: 73 de morti in ultimele 24 de ore. Record la ATI: 608 pacienti internati. S-au inregistrat 2.121 de cazuri noi

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#coronavirus, #Mani Gutau, #urma, #parastas, #distantare sociala, #fara masca, #preoti , #stiri vedete