FOTO Angelina Jolie vinde un tablou de razboi cu o suma record

Miercuri, 03 Februarie 2021, ora 16:15
4511 citiri
FOTO Angelina Jolie vinde un tablou de razboi cu o suma record
Angelina Jolie FOTO facebook

Singurul tablou pictat de Winston Churchill in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost pus in vanzare de actrita americana Angelina Jolie la casa Chiristie's, informeaza news.ro, citand AFP.

"Tower of the Koutoubia Mosque", panza realizata la intoarcerea de la Conferinta din Casablanca din 1944, este estimata intre 1,7 si 2,8 milioane de euro.

Una dintre cele mai importante opere ale fostului premier britanic are o estimare care stabileste un nou record pentru Churchill.

La Casablanca, Winston Churchill si al 32-lea presedinte al SUA Franklin Roosevelt s-au intalnit pentru a planifica lupta contra Germaniei naziste. La intoarcerea de la reuniune, Churchill l-a invitat pe liderul american in Marrakesh pentru a-i admira frumusetea.

"Roosevelt a fost impresionat", a declarat Nick Orchard, seful departamentului de arta britanica moderna de la Christie's, pentru Associated Press.

"Churchill ii purta presedintelui american o mare stima", continua specialistul. Astfel, el a decis sa surprinda pe panza imaginea moscheii principale construita in secolul al XII-lea, surprinsa la apus. In tablou, Muntii Atlas se ridica in spatele ei, in timp ce credinciosi intra in edificiu. Pentru a pecetlui prietenia lor, Churchill i-a oferit panza liderului american ca amintire.

Inainte de a ajunge la Christie's cu 80 de ani mai tarziu, tabloul a fost mai intai vandut de fiul lui Roosevelt la moartea acestuia in 1945. Abia in 2011, Angelina Jolie si fostul sot Brad Pitt, incantati de peisajele marocane, au decis sa cumpere opera. Dupa cinci ani, relatia celor doi s-a terminat cu divort si a inceput o batalie juridica pentru impartirea colectiei lor de arta. Divortata in 2019, Angelinei Jolie i-a revenit tabloul "Tower of the Koutoubia Mosque".

Revenit pe piata, tabloul va fi accesibil la Christie's in cadrul unei licitatii de arta britanica moderna pe 1 martie, la Londra. Pentru reprezentantul casei, lucrarea ar putea stabili un nou record pentru a opera a premierului britanic.

Calatoriile la Petra au devenit mult mai facile

Prostituatele din Amsterdam se muta in "birouri" noi

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Horoscop zilnic. Marți, 23 aprilie. Zodia care se va confrunta cu o problemă de sănătate
Horoscop zilnic. Marți, 23 aprilie. Zodia care se va confrunta cu o problemă de sănătate
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Manifești un...
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
#angelina jolie, #tablou, #Churchill, #vinzare, #razboi, #bani , #stiri vedete