Cum sa ajungi la un milion de urmaritori pe Instagram: "Nimeni nu-ti spune: Hei, asta e fisa postului!"

Vineri, 14 Mai 2021, ora 07:42
4324 citiri
Cum sa ajungi la un milion de urmaritori pe Instagram: "Nimeni nu-ti spune: Hei, asta e fisa postului!"
Alina Ceusan FOTO facebook

Alina Ceusan este unul dintre influencerii important din Romania, avand 975.000 de urmaritori pe Instagram.

"Numele meu este Alina Ceusan, am 26 de ani, am terminat Facultatea de Comunicare si PR in cadrul FSPAC Cluj-Napoca. Sunt blogger, influencer, fauritor de creative content in online.

De-a lungul timpului am lucrat cu numeroase branduri nationale si internationale, NIVEA, Tommy Hilfiger, H&M, L'Oreal Paris, Lee Cooper, Philips, Worldclass fiind doar cateva dintre ele. Blogul meu a inceput ca o tema de casa/un examen pentru facultate, deci da, totul a inceput din necesitate si s-a dezvoltat firesc din pasiune pentru scris, moda, styling si pentru content creativ si informativ de care avem nevoie atat de mult in ziua de azi, in online.

Am colaborat si aparut in Elle, Harper's Bazaar, Glamour, Cosmopolitan, Altfel, Touch Magazine. De-a lungul timpului, activitatea mea din online a fost rasplatita si confirmata prin numeroasele premii", se descrie ea pe blogul personal.

Alina a vorbit, intr-un interviu oferit jurnalistei Irina Pacurariu, in cadrul emisiunii #NEXTHASHTAG, parte a proiectului Romanian Creative Week, despre provocarile vietii de influencer, despre etica si despre modul de lucru in acest domeniu, precum si despre felul in care ea isi imbina viata personala cu cea profesionala.

"Cu riscul de a ofensa unele persoane, muncim mult mai mult decat pentru un job clasic de la 9.00 la 17.00. Atunci cand muncesti pentru propriul business, iar eu sunt implicata in cinci afaceri diferite, muncesti enorm si nu te opresti niciodata.

In online, cresti exact cat muncesti. Nimeni nu-ti spune: << Hei, asta e fisa postului, ai de facut asta sau asta, iar la final de luna iti iei salariul! >> Sunt si proiecte din care nu vine un castig banesc, dar este un castig de awareness, lumea te cunoaste", a afirmat Alina Ceusan.

"Trebuie sa fii foarte natural in tot ceea ce faci"

De asemenea, aceasta a afirmat ca, in Romania, "abia acum se ajunge la concluzia ca avem nevoie de o legislatie, de un sindicat al influencerilor, un sindicat al creatorilor de continut. E foarte usor ca lucrurile sa scape de sub control, astfel ca e nevoie ca totul sa fie reglementat, la fel cum e reglementat la nivel european, in zona de reclame".

Alina Ceusan a mai povestit, in cadrul aceluiasi interviu, si despre politicile pe care le aplica in relationarea cu publicul ei de pe retelele sociale. Doar pe Instagram, Alina este urmarita de un milion de persoane.

"Avem o politica care nu tine doar de industria de beauty si fashion. La zona de beauty, avem un protocol care presupune o luna de testare a produselor, dupa care le promovam. Pentru ca pierzi urmaritori daca nu esti sincer, cu siguranta. Trebuie sa fii foarte natural in tot ceea ce faci".

"Lumea are impresia ca poate intra pe profilul tau si poate spune orice"

Alina Ceusan a vorbit si despre felul in care recepteaza "hate-ul" in mediul online, afirmand ca apreciaza "critica constructiva" si "mesajele de bun simt", insa a subliniat si ca, in general, "lumea are impresia ca poate intra pe profilul tau si poate spune orice".

Alina, care a devenit recent mama, a povestit, in cadrul interviului, ca este o linie foarte subtire intre viata sa profesionala si cea personala, "tocmai pentru ca, de la inceput, am pornit cu un blog personal, pe care am share-uit toate gandurile mele".

Iasul se va transforma, intre 2 si 6 iunie 2021, in nucleul creativitatii din Romania, gazduind, in cadrul evenimentului Romanian Creative Week, nume sonore din domenii precum moda, arhitectura, muzica, film, publicitate, new media, design industrial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#alina ceusan, #interviu, #influencer, #moda, #blogger, #sfauri, #Instagram, #irina pacurariu , #stiri vedete