VIDEO Actorul Benedict Cumberbatch prezinta intr-un clip lupta din spitale a medicilor romani cu coronavirusul

Sambata, 10 Octombrie 2020, ora 08:41
8141 citiri
VIDEO Actorul Benedict Cumberbatch prezinta intr-un clip lupta din spitale a medicilor romani cu coronavirusul
Actorul Benedict Cumberbatch FOTO Facebook

Benedict Cumberbatch, actorul care a devenit cunoscut pe tot mapamondul pentru rolul sau din filmul "Doctor Strange", face parte dintr-un proiect in care sunt implicati mai multi artisti romani.

Impreuna, acestia au creat un clip prin care prezinta lupta medicilor romani aflati in linia intai in spitalele unde sunt tratati pacientii de COVID. Clipul va fi proiectat pe ecrane uriase in Capitala, timp de doua saptamani, potrivit Antena 3.

Proiectul "Don't take them for granted" prezinta un set de fotografii prin care este ilustrata lupta medicilor romani cu virusul COVID-19. Fotografiile si textele au fost surprinse chiar in sectiil de terapie intensiva (ATI) a principalelor spitale publice din Bucuresti: Institutul National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals", Spitalul Militar ROL 2 si Spitalul Universitar de Urgenta.

Vocea de fundal a clipului este a actorului Benedict Cumberbatch, care a raspuns pozitiv invitatiei de a face parte din acest proiect."Proiectul reprezinta un apel colectiv de recunoastere a efortului depus de cei din linia intai, mai ales a cadrelor medicale din Romania, o forta de munca nerecunoscuta a pandemiei si invizibila in spatiul public", spun organizatorii evenimentului.

Proiectii uriase in centrul Capitalei

Timp de doua saptamani, incepand cu 9 octombrie 2020, instalatia care va proiecta clipul va fi deschisa publicului in Piata George Enescu din Bucuresti, iar proiectiile vor avea loc de la 11:00 pana la miezul noptii. Accesul este gratuit, insa instalatia se poate vizita doar in conditiile de distantare impuse de COVID-19.

Artistii care participa la acest proiect au explicat ca "intr-o societate cu o viziune extrem de ierarhica a lumii medicale, proiectul Don't Take Them For Granted se concentreaza in mod special pe tensiunea si dificultatile inradacinate adanc in sistemul nostru medical. In spatele medicilor, intr-un con de umbra, se afla o armata de oameni care muncesc enorm (asistente, portari, interni, tehnicieni, functionari, curieri, paznici) si care, in aceste momente dificile, merita mult mai mult decat sa fie perceputi ca si cum ni se cuvin."

"Am ales sa montam instalatia intr-o piata publica pentru a aduce realitatea din spatele portilor medicale in mijlocul societatii si pentru a incuraja oamenii sa aiba aceasta conversatie si sa constientizeze ca doar avand grija unul de celalalt putem trece peste asta", a declarat fotograful Cristian Movila.

Cazul cutremurător al unei fetițe de doi ani, care a murit după ce a înghițit biluțe magnetice. De ce nu au putut medicii să o salveze
Cazul cutremurător al unei fetițe de doi ani, care a murit după ce a înghițit biluțe magnetice. De ce nu au putut medicii să o salveze
O fetiţă de nici 2 ani a murit după ce a ingerat biluţe magnetice. Familia fetiţei este din România, dar este stabilită de 12 ani în Germania. Mama copilului a relatat pentru News.ro cum a...
Spitalul din România care nu mai primește decât cazurile foarte grave. Ce se întâmplă cu bolnavii
Spitalul din România care nu mai primește decât cazurile foarte grave. Ce se întâmplă cu bolnavii
Spitalul Judeţean Târgu-Jiu anunţă, miercuri, 24 aprilie, că numărul de paturi în secţiile de Chirurgie a fost redus pentru reabilitarea energetică a Secţiei Chirurgie Generală 1 şi a...
#actor, #clip, #medici, #lupta, #spital, #coronavirus , #stiri vedete