Un cardinal de la Vatican a recunoscut public că a abuzat sexual o fată de 14 ani: ”M-am purtat într-un mod condamnabil”

Luni, 07 Noiembrie 2022, ora 17:06 2517 citiri
Cardinalul francez Jean-Pierre Ricard FOTO Twitter/ Ricky Noujaim

Cardinalul francez Jean-Pierre Ricard a recunoscut luni, 7 noiembrie, că a abuzat sexual o fată de 14 ani în urmă cu 35 de ani, drept urmare se va retrage din toate funcțiile deținute în Biserica Catolică și că se pune la dispoziția autorităților bisericești sau legale competente.

„În urmă cu 35 de ani, când eram preot de parohie, m-am purtat într-un mod condamnabil cu o fetiță de 14 ani. Comportamentul meu a provocat, în mod inevitabil, consecințe grave și de durată pentru această persoană”, a recunoscut Ricard într-un comunicat oficial. Cardinalul a cerut „iertare” și a anunțat că se va retrage din toate funcțiile pe care le deține în Biserica Catolică.

La începutul lunii septembrie, Papa Francisc spunea că Biserica Catolică trebuie să trateze cazurile de agresiune sexuală cu „toleranţă zero”.

Un raport publicat în Franța, anul trecut, arăta că în jur de 216.000 de copii au fost victimele abuzurilor preoților catolici în această țară.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza olimpiu
olimpiu
rank 5
Putreziciunea la varf.
Poza Fagoe
Fagoe
rank 2