Tariceanu a trimis o scrisoare dupa ce Dancila a dezbinat ALDE. Spune ca disidentii nu mai sunt membri ai partidului

Miercuri, 11 Septembrie 2019, ora 20:19 7280 citiri
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Calin Popescu Tariceanu a transmis miercuri seara o scrisoare deschisa, la patru ore dupa ce Viorica Dancila, fosta sa partenera de coalitie, a anuntat ca nu doar ca a pus la sefia Senatului un membru ALDE impotriva vointei sefului partidului, dar acum a convins si alti trei membri sa preia ministere din guvernul sau.

Tariceanu ii aminteste ca, odata ce la nivelul partidului exista decizia iesirii de la guvernare, degeaba pune ministri din ALDE, deoarece componenta politica a Executivului este deja schimbata.

"Am vazut in spatiul public anuntul potrivit caruia ati nominalizat pentru portofoliile ministeriale ramase vacante trei persoane despre care afirmati ca sunt membri ALDE.

Pe aceasta cale va aduc la cunostinta decizia Delegatiei Permanente a ALDE din data de 26 august in care s-au votat, cu majoritate covarsitoare (83 voturi pentru si 2 abtineri), denuntarea protocolului cu PSD si retragerea din coalitia de guvernare.

Aceste decizii va aduc in situatia de a lua act de schimbarea componentei politice a Guvernului si obligatia de a va prezenta in fata Parlamentului pentru un vot de incredere", se arata in scrisoarea lui Tariceanu, remisa Ziare.com.

Acesta aminteste si ca o alta decizie a Biroului Politic Central al ALDE este ca "orice membru care accepta o desemnare din partea altui partid intr-o functie publica fara acordul organismelor statutare" sa fie exclus.

"Prin urmare, persoanele care au acceptat nominalizarile pentru functiile de ministri sunt decazuti din calitatea de membru ALDE cu efect imediat.

Constat cu regret ca toate aceste manevre repreiznta incercari disperate de salvare personala si de a prelungi agonia Guvernului pe care il conduceti", conchide Tariceanu.

Amintim ca premierul Viorica Dancila a anuntat miercuri ca nominalizeaza in Guvern reprezentati ALDE la Mediu - Gratiela Gavrilescu, Energie - Ion Cupa, Relatia cu Parlamentul - Stefan Baisanu.

Dancila a mai anuntat ca va trimite presedintelui Klaus Iohannis si nominalizarea lui Dan Chirila la MAI si pe cea a Cameliei Gavrila la Educatie.

Citeste si:

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com