Spovedania Vioricai Dancila, in cartea sa: Liviu Dragnea ar fi fost un prim-ministru bun

Duminica, 24 Ianuarie 2021, ora 15:38 8054 citiri
Viorica Dancila spune, in cartea sa, ca Liviu Dragnea ar fi fost un premier bun. Foto: Hepta.ro

Fostul premier Viorica Dancila (PSD) vorbeste, in cartea sa realizata impreuna cu jurnalista Marga Nitu, despre mai multe momente din timpul fostei guvernari, precum si despre relatia cu Liviu Dragnea.

In 29 ianuarie 2018, Viorica Dancila parasea fotoliu de europarlamentar si era numita premierul Romaniei, avand sustinerea lui Liviu Dragnea, pe atunci liderul PSD si presedintele Camerei Deputatilor.

Guvernarea Dancila venea dupa un an in care Dragnea, in prezent aflat in inchisoare in urma condamnarii in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman, fusese in conflict cu alti doi premieri pusi tot de el: Sorin Grindeanu si Mihai Tudose.

Recent, Viorica Dancila a anuntat ca urmeaza sa publice un volum intitulat volumul "Viorica Dancila - Partea ei de adevar", o carte interviu.

Va prezentam cateva fragmente din carte:

Marga Nitu: Cum l-ati cunoscut pe Liviu Dragnea?

Viorica Dancila: Eu am intrat in Partidul Social Democrat in anul 1996, aveam copilul de sase ani. Doream atunci sa ma implic in viata politica pentru a aduce un plus pentru mamici, pentru batrani, nu planuiam neaparat o cariera politica. Au fost atunci campanii, pe care le-am facut impotriva lui Liviu Dragnea, el fiind in Partidul Democrat. (...)

Dancila: Liviu Dragnea nu era, la inceput, asa

Marga Nitu: A fost un mandat dificil pentru partid intrucat, pentru prima data in istoria PSD, premierul nu era si presedintele partidului. Era de notorietate dorinta lui Liviu Dragnea de a accede la Palatul Victoria. Cum l-ati simtit? Isi exprima vreodata frustrarea?

Viorica Dancila: Liviu Dragnea, dincolo de problemele pe care le-a avut pe justitie, era un foarte bun organizator si un bun cunoscator al administratiei publice. Cred ca ar fi fost un prim-ministru bun. Nu era vina mea, de fapt, nu era vina nimanui ca nu a putut sa devina prim-ministru. Cred ca din aceasta cauza s-a consumat foarte mult. De multe ori a avut iesiri care aratau ca este nemultumit din cauza acestui aspect.

Marga Nitu: Liviu Dragnea nu poate fi banuit de intelepciunea regelui Solomon, care asculta cu ambele urechi inainte de a judeca. Asa a fost mereu?

Viorica Dancila: La inceput nu era asa. Tarziu s-a schimbat. Cred ca a fost si acea frustrare a faptului ca si-a dorit sa fie premier si nu a putut, totusi, sa acceada in aceasta functie.

Viorica Dancila isi acuza sefii de partid: "Marcel Ciolacu si Paul Stanescu l-au acuzat pe Liviu Dragnea ca a dat jos doua guverne, insa au procedat la fel"

Primele pasaje din cartea Vioricai Dancila: "Eram la Scrovistea. Paul Stanescu si Liviu Dragnea mi-au cerut amnistia si gratierea"

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com