Solutia PSD dupa ce Iohannis i-a refuzat pe Laufer si Olguta Vasilescu: Ii propune tot pe ei, dar cu rocada intre ministere

Marti, 20 Noiembrie 2018, ora 13:38
17863 citiri
Solutia PSD dupa ce Iohannis i-a refuzat pe Laufer si Olguta Vasilescu: Ii propune tot pe ei, dar cu rocada intre ministere
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Codrin Stefanescu, proaspat numit secretar general al PSD, a avut marti o reactie rapida dupa ce presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca accepta remanierea, mai putin solutiile propuse pentru Ministerul Transporturilor si cel al Dezvoltarii, respectiv Olguta Vasilescu si Ilan Laufer.

Stefanescu s-a declarat socat de anuntul presedintelui si a spus ca o replica pe masura a Guvernului PSD-ALDE este sa se duca la Cotroceni cu aceleasi doua propuneri, doar ca facand rocada intre ministere.

"Este inadmisibil modul in care se comporta presedintele Romaniei. Aici vorbim de sabotarea continua a intereselor romanesti. Cum poti sa refuzi niste ministri fara niste explicatii pentru romani. Adica pe ce considerente refuzi?

Totusi, declaratiile astea halucinante trebuie sa se opreasca odata si dl Iohannis sa intre in limitele constitutionale. Ce motiv are s-o refuze pe Olguta Vasilescu?

Cand vorbim de Iohannis, exista riscuri. Intr-o tara normala, nu s-ar fi petrecut asa ceva niciodata, dar noi ne-am obisnuit cu reactiile dl Iohannis. Ba sa sustina abuzurile. (...) Cand coalitia de guvernare propune ceva nu faci decat sa iei act", a spus Stefanescu, la Antena3, atragand atentia ca seful statului e obligat de Constitutie sa motiveze atunci cand refuza numirea unui membru al Guvernului.

"Se pot face multe lucruri, putem face rocada, sa propunem pe Olguta la Dezvoltare si Ilan la Transporturi si sa nu poata refuza. In orice caz, suntem socati. Olguta Vasilescu e unul dintre cei mai buni manageri pe care i-am avut. Nu sunt schimbatoare vremurile si oamenii de partid sunt oameni competenti.

In functie de ce ne-am propus, trebuie sa apasam un pic pe acceleratie, pentru ca in ultima perioada am tot fost sicanati de dl Iohannis, de grupurile #rezist si de rezolutia in PE si de grupurile in Parlamentul European", a mai spus secretarul general al PSD.

Amintim ca, potrivit Constitutiei, presedintele poate refuza, o singura data, motivat, propunerile de numiri in Guvern. Astfel, daca PSD va merge pana la capat cu ideea rocadei, Iohannis nu va avea ce face decat sa ii numeasca pe cei doi in functie.

Vezi aici declaratia presedintelui Iohannis. Paul Stanescu nu pleaca din Guvern, Olguta Vasilescu ramane pe-afara

O alta reactie a venit de la deputatul "Mitraliera" Catalin Radulescu. El recunoaste ca Olguta Vasilescu nu are experienta pentru Ministerul Transporturilor, insa se lauda ca el are.

"In primul rand, eu conduc de 10 ani o companie de transporturi, deci cunosc foarte bine, dar nu o sa ma propun eu. Asta o va face conducerea partidului. Cred ca Olguta, chiar daca nu are experienta in domeniul transporturilor, si-ar fi facut treaba. Nu inteleg de ce a respins-o domnul Iohannis. Dar asa cum o stiu pe Olguta, si-ar fi facut treaba. Eu nu cred ca au dreptate cei de la Metrorex. Eu nu sunt de acord ca persoane care au salarii mari, sa ceara salarii si mai mari", a spus Catalin Radulescu, potrivit Stiripesurse.ro.

La acest moment, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu sunt in biroul liderului PSD de la Camera Deputatilor. Cei doi se intalnisera pentru a discuta despre primirea pe care o vor face miercuri presedintelui Parlamentului European si mai multor lideri europeni care vin la Bucuresti. Probabil agenda de discutii a celor doi s-a schimbat putin dupa anuntul lui Iohannis.

Afla si care sunt cei 8 ministri pe care Dancila ii vrea schimbati in Guvern

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#Codrin Stefanescu refuz Iohannis numire Vasilescu , #guvern